Romen prensine kelepçeli gözaltı

Romanya’yı 1930-40 yıllarında yöneten Kral 2. Carol’un torunu olan Prens Paul Philippe, 136 milyon Avro’luk emlak yolsuzluğundan gözaltına alındı, sorguya kelepçelenerek götürüldü.

Romen prensine kelepçeli gözaltı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 12.12.2015 - 23:05

Romanya’da son yıllardaki yolsuzluk soruşturmaları, dokunulmazlık tanımayıp başbakan bile götürürken kral torununa da el attı. Romanya’yı 1930-40 arası yöneten Kral 2. Carol’un torunu olan Prens Paul Philippe 136 milyon Avro’luk emlak yolsuzluğundan gözaltına alındı. Kara para aklamak, yasadışı biçimde mal varlığı ele geçirmek, nüfuz satın almakla suçlanan 67 yaşındaki prens cuma akşamı sorguya alındı, kelepçelenerek götürüldüğü 24 saatlik gözaltının ardından evhapsine alındı. Gözaltındakiler arasında eski başbakan Adrian Nastase’nin danışmanı ve bir yayın yönetmeni de var.

 

Toprak karşılığı

Yolsuzlukla mücadele savcılarına göre 2006’dan itibaren siyasi bağlantılı işadamı Remus Truica ve dört kişi daha nüfuzlarını kullanarak devletin Paul’a eski toprak ve mal varlığını geri vermesini sağladı, prens de karşılığında onlara para verdi. Truica, devletten 136 milyon Avro değer biçilen 170 bin metrekarelik toprağı gasp etti. Paul de komünist rejim döneminde el konulan kraliyet ailesinin mal mülkünü Truica sayesinde ele geçirdi. Truica ev hapsine konulurken çete üyesi olmakla suçlanan Evenimentul Zilei yayın yönetmeni Dan Andronic görevinden istifa etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler