'Kaygılıyız ama ilerlemekte kararlıyız'

İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği ve İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi’nce Cumhuriyetin 90. Yılı dolayısıyla birlikte düzenlenen basın toplantısında Kadın Hakları Merkezi adına İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Aydeniz Alisbah Tuskan ve kuruluşlar adına İKKB Koordinatörü Av. Nazan Moroğlu tarafından ortak açıklama yapıldı.

'Kaygılıyız ama ilerlemekte kararlıyız'
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 01.11.2013 - 11:58

Cumhuriyetimizin 90. yılını yurtta barış, dünyada barış dileklerimizle kutlayan açıklamada;
“90 yıl önce kurulan Cumhuriyetimiz ulusal egemenlik temeline dayandırılmış ve yapılan devrimlerle ümmet’ten ulusa, kul’dan yurttaşa kararlı bir dönüşüm sağlanmıştır. Cumhuriyetin ilk on yılında birbiri ardına yapılan devrimlerle, ulusu çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırmak, akla bilime dayalı laik eğitim ve yönetim oluşturmak, kadın erkek eşitliğini sağlamak ve demokratik bir devlet yapısı oluşturmak amaçlanmış ve devrimler büyük bir kararlılıkla yaşama geçirilmiştir.
Devrimleri günümüz koşullarına uygun olarak geliştirmek gerekirken, son on yılda eğitimde, yönetimde, ailede, siyasette devletin temelini oluşturan laiklik, demokrasi, hukuk devleti ilkelerinin giderek göz ardı edilmesinden, yok sayılmasından, kadınların bedeni üzerinden siyaset yapılmasından kaygı duyuyoruz.
Cumhuriyetimizin 90. yılına girerken son demokratikleşme paketinde kadınlara özgürlük diye sunulan “kamuda türban serbestisi” ise adeta kadınların tüm sorunlarına çözüm getiriliyormuş gibi yansıtılmaktadır.
Bu durum, kadının istihdamda, eğitimde, siyasette, her türden şiddete uğraması karşısında yaşadığı sorunların sadece üstünü örtmektedir. Bu gidişten kaygılıyız; ama elele vererek Atatürk’ün açtığıaydınlık yolda ilerlemekte kararlıyız.”görüşü kuvvetle vurgulandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler