İnce: Kırmızılı kadını bir kez savunmadınız

Türbanlı vekiller Meclis'e girdi. Söz isteyen CHP'li vekil Muharrem İnce verilen 15 dakika aranın ardından konuştu...

İnce: Kırmızılı kadını bir kez savunmadınız
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 31.10.2013 - 14:03

CHP'li Muharrem İnce'nin konuşmasından satır başları şöyle;

Kız çocuklarını okutamadık diyen oğlunu da yurt dışında okutan Başbakan'a... bir müslüman başörtüsü takarsa endişe verebilir diyen Bülent Arınç'a saygılarımı sunarak başlıyorum...

 

Bir sayın vekil resetlendiğini söylüyor. İslam anlayışını hiç bilmeyen bir anlayıştır bu. Onun resetlenip resetlenmediğine kişi kendi karar veremez. Siz Allah karşısında resetlendiğinize karar veremezsiniz. Ama Tayyip Erdoğan karşısında resetlenmiş olabilirsiniz. Tatili olmayan, sigortası olmayan, kırmızılı kadın olarak tanıdığımız kadını, işten atılan kadını savundunuz mu? Meclis'e türbanla girebilme mücadelesi veriyorsunuz. Ama bunlar için mücadele vermiyorsunuz. 'Uludere'de 35 çocuğun ölümüne sebep olan ilk emri kim verdi?' diye sormadınız. Sivas'ta 35 kişinin diri diri yandığı olayın dava sonucuna 'hayırlı olsun' diyen Başbakan değil mi? 
Başbakan'a Kevser süresini öğretin Başbakan bundan sonra seçim meydanlarında 'soy önemli soy' demez. İnşallah şundan sonra benim maaşımı 7 gün koşturduğunuz atlar için vergilerden ödemediğinizi söylersiniz.
Türkiye'de bütün özgürlükleri yok ettiniz. Türkiye'de kamu iade kanunu 100 kez yandaşlarınıza ihale vermek için o kanunu nasıl değiştirdiğinizi anlatabilecek misiniz?
İddiayı kim buldu mucitler? Parayı kazanan kim? Siz değil misiniz? 

Siz akara akar getirmediği gerekçesiyle satıp, AKP'li belediyenin borcunu ödeyen siz değil misiz? Siz mücahitlik taslayıp, müteahhit olanlar siz değil misiz?

Başörtülü senin bacın da başörtüsüz senin bacın değil mi?

 


Pavey: Başı açıklar kirlenmiş midir?

Türbanlı vekiller Meclis'te

Arınç'tan çarşaf tepkisi

AKP türban ve pantolonu reddetmişti

Türbana sosyal medyada kim ne dedi?

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler