"Eşcinsellik sapıklıktır" davasında sürpriz

Eşcinselliği sapıklık olarak değerlendiren haberin suç olduğuna ve bu ifadeyi kullananların yargılanması gerektiğine ilişkin mahkeme kararının ardından açılan davada yine sürpriz bir karar verildi.

Abone Ol google-news
Yayınlanma: 31.10.2013 - 11:26
Mahkeme, sanık Yazı İşleri Müdürü'nün avukatlarının "Tüzel kişiler hakaret suçunun mağduru olamaz" itirazını yerinde görmeyerek eşcinsellerin kurduğu KAOS GL Derneği'nin davaya müdahil olarak katılmasına karar verdi.
Kemal Göktaş'ın bolg'unda duyuyrduğu habere göre, eşcinsellere yönelik ayrımcılığı önlemek için okullarda broşür dağıtılmasını "Sapkınlar okullara sızıyor" başlıklı bir haberle duyurulmasının ardından açılan ayrımcılık davasının görülmesine dün başlandı. Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Yeni Akit gazetesinin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Zekeriya Say katılmadı. Say hakkında şikayetçi olan Kaos Gey Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği'nin avukatları gazetenin genel yayın politikasına ilişkin suç konusu dışındaki başka haberleri mahkemeye sunarak "Sanığın sorumlu müdür olduğu gazete cinsel eğilimler nedeniyle ayrımcılık yapmakta, nefret söyleminde bulunmaktadır. Kanaatimizce cinsel yönelimi farklı olan bu insanların dünyadada kabul edildiği gibi pozitif ayrımcılığa tabi tutularak özel olarak korunması gerekir. Bu nedenle biz Türk Ceza Kanunu'nun "halkın bir kesimini aşağılama" suçunun düzenlendiği 216/2. maddesinde yer alan suçun işlendiğini düşünüyoruz" dediler. Avukatlar ayrıca derneğin davaya müdahil olarak katılmasına karar verilmesini ve sanık hakkında yakalama kararı verilmesini talep etti.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler