Banka çalışanı iki milyonu kasasına aktardı

Rusya’nın başkenti Moskova’da bir bankada işe giren bilgisayar uzmanı, özel programla bankanın 2 milyon ruble parasını (63 bin dolar) hesabına aktardı.

Banka çalışanı iki milyonu kasasına aktardı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 31.10.2013 - 16:44

Başka bir kente kaçarak kimliğini değiştiren zanlı, daha sonra polis tarafından göz altına alındı. Konuyla ilgili açıklama yapan Rusya İçişleri Bakanlığı, gencin Elista kent Bilgisayar Programları Koleji mezunu olduğu ve Moskova’ya gelerek başarılı stajın ardından bir bankaya işe girdiğini kaydetti.

Güvenlik görevlilerine göre, toplam 2 hafta bankada çalışan zanlı, özel programla DBO isimli internet bankacılığı sistemi üzerinden 2 milyon rubleyi hesabına aktardı.Paraları çaldıktan sonra zanlının Elista kentine kaçtığı ve kimliğini değiştirdiği ifade edildi.

Akrabalarının evinden saklanan genç hacker polis tarafından göz altına alınırken, güvenlik görevlileri evde çok sayıda bilgisayar malzemeleri buldu. Zanlının 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması bekleniyor.

Moskova Kent Mahkemesi, geçen ay da P.V. isimli bir hackere 2,5 yıl hapis cezası vermişti. Mahkemeye göre, hacker Haziran 2010’da bilgisayar ortamında Rus devlet havayolu kurumu Aeroflot’un sistemine saldırarak elektronik biletleri çalmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler