Arınç: ’Çatışma çıkacak’ beklentilerini boşa çıkardınız

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Meclis’te ’başörtüsü sebebiyle çatışma çıkacak’ beklentilerinin milletvekilleri tarafından boşa çıkarıldığını söyledi.

Arınç: ’Çatışma çıkacak’ beklentilerini boşa çıkardınız
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 31.10.2013 - 16:44

Meclis’i takdir ettiğini ifade eden Arınç, toplumda başörtüsü konusunda olumsuz tepki olmadığını belirtti.

AK Parti’nin başörtülü milletvekilleri genel kuruldaki çalışmalara katıldı. Parti sözcüleri başörtüsü hakkında görüşlerini ifade etti.

Hükümet adına ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç konuştu. Arınç şunları söyledi: "Herkesin merakla beklediği bir konu var. Arkadaşlarımız başlarını örtmek ihtiyacı hissetmişler, böyle geldiler.



Toplumda başörtüsü konusunda olumsuz bir tepki yok, siyasetten ise olumsuz tepkiler de var, olumlu tepkiler de var. Burada, ‘çirkin bir söz söylenecek, nerede çatışma çıkacak’ diye bekleyen insanlar var, siz bunları boşa çıkardınız. Tüm konuşmaları dikkatle izledim. Bugün bir kavga yaşanacağını umulan Meclis'te, bunların olmamasını takdirle karşıladım. Sayın İnce'nin, konuyla ilgisiz suçlamalarına müstehak değiliz. Bundan 14 yıl önce Merve Kavakçı, Meclis'e girdiğinde, yakışmayan tartışmalar oldu. Ama o zaman, Sayın Demirel'in bunu provokasyona çeviren sözleri, merhum Ecevit'in sözlerini hatırlıyorum. Seçimlere girerken ‘ben böyle gireceğim’ diyor, kimseden ses çıkmıyor. Sonra seçiliyor. Ancak ant içmek mümkün olmadı. O olayın siyasi sonuçları oldu, en basitinden yüzde 21'den yüzde birlere düşen oy, ekonomik krizde de etkileri olmuştur. Ama halk onu affetmedi. Şimdi çok şükür, sürecin içinde çok şeyler gördük."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler