Alaeddin Yavaşça 70. sanat yılını kutladı

Devlet sanatçısı bestekar, hoca, usta yorumcu Alaeddin Yavaşça(d.1926), 70. sanat yılını dün akşam CRR Konser Salonu'nda öğrencisi şef Yeşim Altınel Çoban'ın organize edip yönettiği konserle kutladı.

Alaeddin Yavaşça 70. sanat yılını kutladı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 28.10.2013 - 16:08

Konserde, solist Dr. Adnan Çoban, sanatçının çeşitli formlardaki yüzlerce bestesinden, sözlerini de tek tek okuduğu örnekler seslendirdi. Sahneye davet edilen Yavaşça ise, aralarında hocası Sadettin Kaynak’ın bestesi “Fırat Kenarının İnce Dumanı”nın da olduğu dört eseri eşsiz yorumuyla seslendirdi. Konser Adnan Çoban ve Üsküdar Musiki Cemiyeti Başkanı Amir Ateş ile birlikte Alaeddin Yavaşca’nın söz ve bestesini yazdığı meşhur eseri “Boğaziçi Şen Gönüller Yatağı” ı söylemesiyle noktalandı. Halen ders vermekte olduğu Haliç Üniversitesi'nin plaket sunduğu gecede Yavaşca, şef Yeşim Altınel Çoban’ı, “Hepimizi çok güzel idare ettin” diyerek kutladı. Kendisine sunulan çiçeği hayat arkadaşı, söz yazarı Ayten Yavaşca’ya  sonsuz desteğinden dolayı teşekkür ederek sundu.
1943 yılında sanat hayatına başlayan Yavaşca, ileri yaşına rağmen musiki aşkı, çalışkanlığı, yüksek  birikim ve üstün yeteneğiyle bir kez daha gönülleri fethetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler