Beş çayının yanı için pratik lezzet: Pofuduk pofuduk poğaça tarifi

Her evde kolaylıkla yapılabilecek bu poğaça tarifi, pratikliği ve lezzetiyle gönülleri fethediyor. Sabah kahvaltılarında veya çay saatlerinde sıcacık bir poğaçayla sofranızı zenginleştirin. İşte yumuşacık poğaça yapmanın basit ve etkili adımları!

Beş çayının yanı için pratik lezzet: Pofuduk pofuduk poğaça tarifi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 12.09.2024 - 17:56

Ev yapımı poğaçalar, hem pratik hem de çok lezzetli alternatifler sunar. Bu tarifte, yumuşacık dokusuyla herkesin beğenisini kazanacak bir poğaça hazırlıyoruz. İster, sade ister iç harçla doldurabileceğiniz bu poğaçalar, misafirlerinizin ve ailenizin favorisi olacak!

POĞAÇA TARİFİ

  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta (1'inin sarısı üzeri için)
  • 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İç Harcı (isteğe bağlı):

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Yapılışı:

  1. Ilık süt, maya ve şekeri derin bir kapta karıştırın. Mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekleyin. Ardından yoğurt, sıvı yağ, tuz, yumurta ve azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru ılık bir yerde 30-40 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
  2. Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın. İsterseniz içine peynir ve maydanoz karışımını koyarak poğaçalara şekil verebilirsiniz.
  3. Şekillendirdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün. İsterseniz çörek otu veya susam serpebilirsiniz.
  4. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Etiketler: #tarif #Poğaça #çay

İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon