Akşam yemeğine hem leziz hem de pratik tarif arayanlara: Domates soslu gnocchi tarifi
Domatesli gnocchi, İtalyan mutfağının klasik ve vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu yemek, basit malzemelerle yapılmasına rağmen, sunduğu zengin tatlar sayesinde oldukça sofistike bir yemek deneyimi sunar. Gnocchi'nin yumuşacık, patates bazlı dokusu, taze domateslerden yapılan aromatik bir sos ile birleştiğinde, ortaya çıkan lezzet gerçekten unutulmazdır.
Hem görsel olarak hem de lezzet açısından doyurucu olan bu yemek, misafirlerinize şık bir akşam yemeği sunmak ya da kendinizi özel hissetmek istediğiniz anlarda mükemmel bir tercihtir. Peki, akşam yemeğine hem şık hem de pratik bir lezzet arayanlar için ideal olan bu tarif yemek nasıl yapılır? İşte, domates soslu gnocchi tarifi...
DOMATES SOSLU GNOCCHI TARİFİ
Malzemeler
Gnocchi için:
500 gr patates
1 su bardağı un (gerekirse biraz daha eklenebilir)
1 adet yumurta
Tuz
Domates sosu için:
4-5 adet olgun domates
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı şeker
Tuz ve karabiber
Taze fesleğen yaprakları (isteğe bağlı)
Parmesan peyniri (servis için)
DOMATES SOSLU GNOCCHI YAPILIŞI
Patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte haşlayın.
Yumuşayıncaya kadar pişirin (yaklaşık 20-30 dakika).
Haşlanan patatesleri süzüp kabuklarını soyun.
Patatesleri ezerek pürüzsüz bir hale getirin ve soğumaya bırakın.
Soğuyan patates püresini geniş bir kaba alın.
Üzerine unu, çırpılmış yumurtayı ve biraz tuz ekleyin.
Yumuşak ama yapışmayan bir hamur elde edene kadar karıştırın.
Gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz.
Hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeyde rulo haline getirin.
Hamuru küçük parçalar halinde kesin ve her birini küçük silindirler halinde şekillendirin.
Gnocchileri şekillendirmek için çatalla hafifçe bastırabilirsiniz.
Büyük bir tencerede su kaynatın, içine biraz tuz ekleyin.
Gnocchileri kaynar suya ekleyin ve yüzeye çıkana kadar pişirin (yaklaşık 2-3 dakika).
Pişen gnocchileri delikli bir kepçe yardımıyla sudan çıkarın ve süzülmeye bırakın.
Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın.
Sarımsakları ekleyin ve altın rengi olana kadar kavurun.
Rendelenmiş domatesleri ve domates salçasını ekleyin.
Tuz, karabiber ve şekeri ilave edin.
Sosu kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
Sos koyulaştığında taze fesleğen yapraklarını ekleyin ve karıştırın.
Hazırladığınız gnocchileri sosun içine ekleyin ve iyice karıştırın.
Gnocchilerin sosla iyice harmanlanmasını sağlayın.
Gnocchileri tabaklara paylaştırın ve üzerine taze rendelenmiş parmesan peyniri serpin.
İsteğe bağlı olarak birkaç fesleğen yaprağı ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
İlgili Haberler
- Enfes mekdus (patlıcan turşusu) tarifi
- Hatay usulü bakla ezmesi tarifi
- Çıtır çıtır kıymalı börek tarifi
- Kahvaltıya kolayca hazırlayabileceğiniz pratik lezzet: Kaşık dökmesi tarifi
- Orta Doğu'nun sokak lezzeti: Shawarma tarifi
- Yunan mutfağının enfes lezzeti: Skordalia mezesi tarifi
- MasterChef içli köfte nasıl yapılır? Enfes içli köfte tarifi
En Çok Okunan Haberler
- Futbolda pis kokular yükseliyor
- CHP’de çelişen başkanlara uyarı
- AKP’li vekilin PKK yöneticisiyle fotoğrafı gündem oldu!
- Serdar Ortaç son malını da satışa çıkardı!
- 'Atatürk ile Cumhuriyet ile bayrak ile...'
- Hekimlerin istifaları hızlandı
- 'Erdoğan bize göre tek seçenektir'
- 'Erken seçim' çağrısı: CHP tarih verdi
- İşte sıfır faizli kredi veren bankalar…
- İşte Belediye Başkanı'nı öldüren saldırganın ifadesi!