Önderin Buyrukları

04 Mart 2013 Pazartesi

Abdullah Öcalan’a göre rejim tasfiye edilecekmiş, yeni cumhuriyet kurulacakmış, yeni anayasada hiçbir etnik vurgu olmayacakmış, başkanlık sistemine geçilecekmiş, PKK’liler ailelerinin yanına dönecekmiş filan.
Herkes de
“emriniz başımız üstünde” deyip bekleşiyor. Abdullah Öcalan, İmralı’dan Türkiye’yi yönlendirirken, yıllarca ayrılıkçı terör örgütü ile savaşım vermiş ordunun emekli ve muvazzaf askerleri dalga dalga içeri tıkılmaya devam ediyor.
Artık
“önder” Abdullah Öcalan olduğuna göre, doğal karşılanmalıdır.
Çünkü tutuklamalar ve göz
altılar yol haritası dedikleri şeyin bir tür pusulasıdır.

\n

Yeni Bir Ruh

\n

Köy Enstitülerinin çizgisini yaşatmak üzere kurulmuş dernek ve vakıflar, geçen ay İzmir’de önemli bir ortak toplantı düzenlediler. Konu, çocuklarımızı ortaçağ karanlığına sürükleyecek olan dört dörtlük medrese eğitimi ile birlikte kabaran karanlık ortamdı.
Bu çağdaş örgütler, Türkiye’de ilericilerin eğitime, kültüre, insana ve de ülkeye dair söyleyecekleri sözün bitmediğini ve bu sözün arkasındaki temel dinamiğin de akıl ve bilim olduğunu bir kez daha vurgulama gereği duydular. Ortak yayın organı, arşiv, yeni eğitim projeleri oluşturulması,
“Yeniden İmece” dergisinde tüm örgütlerin haberlerinin yer alması, 16 Mart ve 17 Nisan’ların birlikte kutlanması ve ileride bir konfederasyon çatısı altında birleşilmesi üzerinde de görüş birliği sağlandı. Prof. Dr. Kemal Kocabaş’ın deyişiyle “sürecin önkoşulsuz, sahici, samimi ve demokratik işlemesinin” altı önemle çizildi.
Önümüzdeki ilk toplantıya diğer öğretmen okulu - Köy Enstitüsü dernek, vakıf ve platformları da çağrılacak.
Dileriz, çok yakında Türkiye Öğretmenler Sendikası’nın epeydir yitirilmiş olan ruhunun yeniden dirilişine tanıklık ederiz.

\n

AVM’lik Hastane

\n

AKP, devlet hastanelerini özelleştirme adıyla kapatıyor, kent arsalarını hastane kurulsun diye şirketlere devrediyor. Yetmiyor, o şirkete hem hastanenin işletmesini veriyor hem de maliyetin en az 6 katı kadar kirasını ödüyor. Boşaltılan eski hastane binaları da alışveriş merkezi yapılsın diye, yine bu şirketlere bağışlanıyor.
Şirketlere ilaç gibi geliyordur doğrusu...

\n

Karanlık

\n

Necati Tosuner’in şiirsel bir dil taşıyan “Susmak, Nasıl da Yoruyor İnsanı!” adlı romanından bir bölüm:
“Gözlerini yumunca gördüğün karanlık bile tam karanlık sayılmaz. Evet, gözlerini yumunca gördüğün karanlıktan bile daha karanlığı var. Gözlerini açınca unutmaya çalıştığındır o karanlık.
Ağır geldi. Karanlık, demirden ağır. Ne kadar yoğun, o kadar demir karanlık. Karanlık varsa, başka şeye yer yok. 
Çünkü... Eritir karanlık, yaşatmaz...
\n

Memnunuz

\n

Mersin İmece gazetesi, Kazanlı’da icralık olan 93 seracı çiftçiden birinin durumunu aktarıyor:
“Ziraat Bankası’na 98 bin lira borcu olan çiftçi Y.K’nin arazisi, Mersin 3. İcra Dairesi’nde satışa çıkarıldı. 11 dönüm arazi, 3 katlı müstakil ev ve yüksek sera için ekspertiz 240 bin lira değer biçerken icra dairesindeki açık artırmada arazi ve üzerindeki varlıklar 125 bin liraya satıldı.”
Benzer bir haber Yaban TV’den:
“Sakarya’nın Kocaeli ilçesine bağlı 4 köyde oturanların kredi borçlarını ödeyememesi üzerine 70 ev, arsa ve fındıklık satışa çıkarıldı. Kocaeli’ye bağlı Açmabaşı köyü muhtarı Alim Hoşgür, köylerinde 25 dosyada 51 parça tapu ve 748 dönüm arazinin bankaların elinde olduğunu söyledi.”
Bir haber de Türkiye İstatistik Kurumu’ndan:
“2012 yılı Yaşam Memnuniyeti Araştırması’na göre bireylerin yüzde 61’i kendisini mutlu hissediyor.” Öyle bir milletiz ki kendimize acı verilmesinden büyük mutluluk duyuyoruz!

\n


\n

Gerekçe

\n

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, TBMM kürsüsünden, 19 Mayıs’ın artık konferans salonlarında, sinema salonlarında, alışveriş merkezlerinde kutlandığını söyleyince CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Stadyumları partinin il kongresine mi ayırdınız?” diye sorma gereği duydu. Soru üzerine Suat Kılıç’ın stadyumlarda tören yapılmamasına gösterdiği gerekçe çok ilginçti:
“Siz öğretmensiniz. 19 Mayıs kutlamalarından dolayı fizik dersinden kıran çok öğrenciniz oldu. Bir-bir buçuk ay süreyle tribünlerdeki hareketleri yapmak üzere gençlerin eğitim süreçlerinden kopmasıyla alakalı mevzudur burada sorun olan.”
Veliler, öğrenmiş oldunuz. 19 Mayıs’lar, çocuklarınız okulu asmasınlar diye kaldırılmış!

\n

Şimdilik

\n

Süheyl Batum “örgüt ve halkın birleşmesi halinde” önümüzdeki yerel seçimlerde Ankara Anakent belediye başkan adayı olabileceğini açıkladı. Sonra da vazgeçti.
Süheyl Batum İstanbulludur, Eskişehir’den milletvekili seçilmiştir, şimdi de Ankara’dan belediye başkan adayı olmak istemektedir.
Bir Ankaralı olarak Süheyl Batum’dan bir ricamız var:
Değerli hocam, üyesi olduğunuz ve önümüzdeki günlerde yurdun ve halkın geleceği açısından önemli bir rol üstlenecek olan TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’ndaki görevinizi bir anayasa hukukçusu olarak yerine getiriniz, o şimdilik bize yeter...

\n

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları