Müzakereymiş...

15 Nisan 2013 Pazartesi

12 Eylül darbesine en büyük desteği veren, hazırladıkları anayasa taslağı cuntacılar tarafından 1982 Anayasası olarak topluma dayatılan işadamlarının örgütü TÜSİAD, Ankara’da görüşmeler yaptı. İşadamları, anayasa değişikliğine ve dolayısıyla “süreç” diye adlandırılan “laik, demokratik, üniter devlet yapısı”nın ortadan kaldırılması için AKP ile PKK arasında sürdürülen pazarlıklara destek veriyorlar.
TÜSİAD Başkanı
Muharrem Yılmaz, AKP ile PKK arasında sürdürülen pazarlığı “müzakere” diye tanımlamış ve müzakerelere TBMM’nin de dahil edilmesini istemiş.
Meclis’e verdiği önergede de
“TBMM’nin süreçle sağlıklı şekilde irtibatı kurulabilecek” ifadesine yer veren AKP de öyle düşünüyor.
AKP-PKK birlikteliğine eklemlenen TÜSİAD’a, CHP lideri
Kemal Kılıçdaroğlu’nun hafta içinde söylediği bir sözle yanıt vermek gerekir:
“Tarihimizde ilk kez TBMM bir terör örgütüyle muhatap kılınmak isteniyor. Bu, hukukun kaldırabileceği bir şey değildir.”

\n

Başlık

\n

Türkiye Cumhuriyeti’ni tarihe gömeceklerini sanan AKP sözcüleri, her devlet dairesinin başına “TC” yazılmasına gerek olmadığı bahanesinin ardına sığınıyorlar. Açsınlar baksınlar, 2004’te kendi yayımladıkları resmi yazışmalarda uygulanacak esas ve usulleri belirleyen yönetmeliğin “Başlık” maddesine:
“İlk satıra ‘TC’ kısaltması, ikinci satıra kurum ve kuruluşun adı büyük harflerle, üçüncü satıra ise ana kuruluşun ve birimin adı küçük harflerle ortalanarak yazılır.”

\n

Kardelen Mektubu...

\n

ÇYDD “Kardelen Mektupları”nı kitaplaştırdı. 4. sınıf öğrencisi Busenur’un mektubundan bir bölüm:
“Babam, işe girmek istiyor, her yere form verdi, hiç kimse çağırmadı. Ama başka yerlerde çalışıp yine de ekmek paramızı getiriyor. Babam, çok iyi bir insan, bazen bir şeyler istiyoruz, ‘alırım kuzularım’ diyor ama alamıyor.
Annem ev hanımı. Annem biraz babamın işi yok diye üzülüyor, bize belli etmese de, anlıyorum. Annem benim için çok değerli. En çok da onun için okumak istiyorum.”
Anadolu’da açan binlerce kardeleni okutanlar, sağ olsun, var olsun...

\n

Veliaht

\n

II. Abdülhamid’in dördüncü kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, AKP’nin düzenlediği “Dedem Abdülhamid Han” panelinden sonra dedelerinin yolundan gittiğini, onlar gibi ülkeye hizmet etmek için siyasete girmek istediğini söylemiş.
AKP’ye kesin almazlar. Padişaha veliaht olur sonra...

\n

Memnunlar Belediyesi

\n

CHP’den istifa etmesine karşın CHP’li Yenimahalle Belediyesi’nde başkan yardımcısı olmasına göz yumulan Şenol Balaban’ın başkanı olduğu Yenimahalle Belediyesi İmar ve Islah Komisyonu’nun, Melih Gökçek’in Anaket Belediyesi ile kol kola rant yaratıcı kararlara imza attığını duyurmuştuk. Örnek olarak da komisyonun, 11 konutluk alanı 130 konuta çıkarılan Sukent Yapı Kooperatifi’nin üyeleri arasında Şenol Balaban, eşi Ayfer Balaban, kızı Berrak Balaban, kardeşi Birol Balaban ile bir başka Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Erhan Aras’ın da bulunduğuna ilişkin belgelerin dürüst CHP’lilerce gündeme getirildiğini kaydetmiştik.
Öyle anlaşılıyor ki, rant yaratma ve dağıtma konusu sürecek.
Çünkü... CHP’den istifa edip geçtiğimiz günlerde yeniden partiye dönen 10, CHP’den istifa edip bağımsız kalan 7 üye ile AKP’li ve MHP’li belediye meclisi üyeleri, nisan ayı başında Şenol Balaban’ı yeniden Yenimahalle Belediyesi İmar ve Islah Komisyonu’na seçtiler.
CHP Ankara İl Başkanı
Zeki Alçın ile görüştük. Alçın, köşemizde yayımlanan bilgi ve belgeleri yakından inceletme kararı aldığını söyledi ve “Konuyu sumen altı etmiyoruz. Etik ve siyasi açıdan durumu inceleme kararı verdik” dedi.
Bekleyelim bakalım, CHP Ankara İl Başkanlığı’nın incelemesinden ne çıkacak?

\n

Akıl

\n

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, AKP’lilere yarattıkları ortamı anlatıyor:
“Öyle bir siyasal iklim yarattınız ki, demokratik yollarla düşüncesini ifade etmek isteyen herkese terörist muamelesi yapan bir siyasal iktidar uygulaması var. Milli bayramlarımızın kullanılması dahi doğrudan doğruya iktidar şiddetiyle muamele gören bir Türkiye yarattınız. 29 Ekim törenlerinde, Ulus Meydanı’nda Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak için orada toplanan insanların önce bayram yapma hakkını ellerinden almaya çalıştınız, dinlemediler. Bayrama olan inançları ve saygıları nedeniyle, millete olan sevgileri nedeniyle kurduğunuz barikatları haklı bir direnişle yıktılar ve yürüdüler, bayramlarını kutladılar.
Şimdi, o insanlarla ilgili otuz bir yıl hapis cezası istemiyle soruşturma açılıyor, dava açılacak. Hangi ülkede, hangi çağdaş ülkede milli bayramını kutlamak isteyen insanlar otuz bir yıl hapis cezası istemiyle yargılanır? Bunun adı akıl tutulmasından başka bir şey değildir.”
Yurdun bölünmesi için halkı ikna etmekle görevlendirilenlere
“akil adam” dendiği bir ülkenin yönetiminde akıl ararsanız, pek bulamazsınız...

\n

\n

\n

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları