Gülengül Altınsay

Üçlük attı

02 Ekim 2016 Pazar

Yine sürpriz bir kadro, yine sürpriz bir ilk on bir; sadece Fabri ve Caner yeni transfer. Diğerleri geçen sezonun ayrılanlardan sonra kalan kadrosundan.
Sakat oyuncular çok tamam da, anlaşılıyor ki Şenol Güneş’in ideal on biri henüz oluşmadı. Bunda geç transferlerin de etkisi büyük kuşkusuz. Bir de üç gün önce Şampiyonlar Ligi maçı oynamanın yorgunluğu var.
Tüm bu değişimler arasında hiçbir şekilde değişmeyen Tosic ve Marcelo; yani stoperleriydi Beşiktaş’ın. Bir başka deyişle geçtiğimiz sezon şampiyon takımının en zayıf halkası olarak görülen “kesin transfer gerek” denilen bölgesi.
Karşılaşma başladığında sahada gayet uyumlu, rahatça topa sahip olabilen bir Beşiktaş takımı gördük. Çünkü birbirlerine alışık bir ekipti bu. Ne var ki topa sahip olmak ve uyumlu paslaşmak yetmiyor. Siyah-Beyazlıların sonuca gidebilmesi için daha hızlı, dikine ve derinlemesine inmesi gerekiyordu. Tam tersine ağır ağır ve çok pasla Rize ceza alanına yaklaştılar. Sonra da biriken rakip defansı aşmak için topu havalandırdılar. Daha çok da Caner’den çıkan toplardı bunlar. Hiçbir yaratıcı pas dizisi olmayınca görünüşte Beşiktaş baskındı ama böyle gol bulmak da neredeyse imkânsızdı. Böyle olunca şuursuzca top dolaştırmaya döndü oyun. 2. yarıda kanatları açmak için 4-3-3’e döndü Kartal. Ve oyuna Q7 ile Aboubakar girdi. Bu sistemle çok daha etkili pozisyonlar buldu Beşiktaş. Hatta ardı ardına goller kaçmaya başladı. Toplar biraz sağdan biraz soldan autu boyladı hep. En çok da Aboubakar’la kaçtı fırsatlar. Bu kadar hâkim oynayıp gol bulamamak enteresandı.
Oyun zekâsı yüksek oyuncularını çok aradı Beşiktaş.
Son 25 dakikada Siyah-Beyazlılarda yorulma emareleri başlayınca Rize kontrataklar yakalamaya başladı. Tehlikeli de oldu. Şenol Güneş 75’te Adriano gibi zeki bir futbolcuyu sokup ileride Cenk ve Aboubakar’la çift santrafora döndü. Bir tek gol üç puanı getirecekti. Son sözü 90+3’te Adriano söyledi. Beşiktaşlılar son saniyede Rize çıkarken topa bastılar, hızlı ve tek dokunuşlarla dikine gittiler ve Adriano’nun Barcelona günlerini hatırlatan müthiş vuruşuyla üç puanı kurtardılar.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Umudun meydanı 2 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları