Gülengül Altınsay

Skor yanıltmasın

21 Ağustos 2016 Pazar

Hani Passolig herkesin yeri belli olacağı için, suçluları anında tespit edebilmek için icat edilmişti? Hani o kadar kamera o kadar yatırım bu iş içindi? O zaman niye Osmanlıspor maçında küfür eden birkaç kişi yüzünden bir tribünü kapatıldı? Bulun onları ve hayatında bir kere bile küfür etmemiş masum taraftarları cezalandırmayın.
Uygulama anlaşılır gibi değil.
Anlaşılmayan keşke bir tek Passolig olsa; Beşiktaş’ın kalesinde sorun oluğunu herkes biliyor. Bu yüzden yabancı kaleci alıyorsunuz. Hem de iki tane. Ama hâlâ Tolga’ya veriyorsunuz formayı. Peki Fabricio ne zaman denenecek, ne zaman takıma uyum sağlayacak?
Neyse ki yeni transfer Adriano formayı almış. Kalitesini hem savunmada hem de hücumda gösterdi hemen. Fakat sakatlanıp çıkması şanssızlıktı. Belli ki Siyah-Beyazlılar gol bölgesinde Gomez’i çok arayacak. Cenk daha dar alanda oynuyor ve ileride sıkışıp kalıyor. Attığı gollere rağmen böyle. Sosa’nın rakibi dağıtıcı özelliğini de aradı Kartal. Buna karşın Tolgay-Ozi-Atiba üçlüsüyle 4-3-3 diziliş mantıklıydı. Ama atakta hızlanamadılar, akışkanlık sağlayamadılar. Yine de Beşiktaş ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. 2. yarının başında da penaltıyla skoru 3-0 yaptı. Oyun da orada bitti. Daha sonra maçın galibi değil tabela değişebilirdi ancak. Çünkü ligin yeni takımı Alanyaspor neredeyse tüm takımı değiştirmiş. Savunmada ve atakta silik kalmasının en önemli nedeni de buydu zaten.
Sonuç: Beşiktaş’ın farklı galibiyeti aldatıcı olmamalı. Kartal eski hızına ve akışkanlığına yeniden kavuşmalı.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Umudun meydanı 2 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları