Gülengül Altınsay

Şeref’i ve Hakkı’yla

16 Mayıs 2016 Pazartesi

Malum Beşiktaş’ın şampiyonluk kutlama halleri nedeniyle maç öncesi Vodafone Arena’nın çevresi sadece çevresi mi tüm semt cümbüş yeri gibiydi. Her yer siyah - beyazdı, her yerde coşku vardı, her yerden mutluluk fışkırıyordu.
Tribünler de öyle. Ne var ki yine biletsiz çok sayıda taraftar koridorlarda ayakta izledi maçı. Bu yüzden sol tarafımdaki korner noktası gözükmüyordu mesela.
Her şey şampiyon olunmuş gibi düzenlenmişti ama daha alınması gereken bir puan vardı. Bir puancık ama o bir puancık kazanılmadan kupaya uzanmak mümkün değildi. Siyah - Beyazlılar sakin başladılar oyuna. Şampiyona yakışır şekilde. Ama o tipik akışkan futbollarını da tutturamadılar ilk dakikalarda. Taa ki 21. dakikaya kadar; Q17 sağ kanattan korner kazandırdı, Gökhan korneri kullandı defanstan gelen Marcelo kafayla tamamladı. Anlaşılan gün Beşiktaş’ın olduğu kadar Marcelo’nun da günüydü. Çünkü 3 dakika sonra yine bir korner; Oğuzhan’ın savunmadan seken topu Marcelo’ya uzatması ve bu kez ayakla gelen 2. gol. Beşiktaş hiç ummadığı oyuncusuyla ilk 24 dakikada 2-0 öne geçivermişti. Daha sonra tipik Beşiktaş golleri atma fırsatlarını da yarattılar aslında.

Tribün şov
Osmanlıspor topu kazandığında çok etkili bir takım. Topu kaptırmıyorlar. Beşiktaş savunmasının zaafları da kullanarak rahat pozisyonlara da girdiler zaten. Fakat ilginç olan Beşiktaş’ın defans oyuncularıyla gol yollarında pozisyonlar yakalamasıydı. Tosic’in taşıdığı ama Q17’nin değerlendiremediği bir pozisyon vardı ki müthişti.
Ne var ki Gomez 2. yarının başında öyle bir gol attı ki seyret seyret doyamazsınız. Tipik bir Gomez golüydü bu. Ve Beşiktaş artık şampiyon gibiydi. Kendisine bir puancık yetiyordu ama onlar üç puan alarak şampiyonluğu perçinlediler.
Karşılaşmanın son yarım saatine girildiğinde zaten maçı değil tribünlerdeki şovu izlemeye başladık. Beşiktaş savunması da öyle yapmış olmalı ki bir Osmanlı golüne engel olamadı. Sözün özü: Kara Kartal artık şampiyon. Üç yıl çekilen sıkıntının verilen emeğin karşılıksız bağlılığın ödülü bu. Tebrikler; emeği geçen herkese…Başta da futbolculara ve teknik kadroya…  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Umudun meydanı 2 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları