Gülengül Altınsay

Şampiyonluk gevşekliği

18 Ağustos 2016 Perşembe

Kartal 2015-16 sezonunun şampiyonu ama o şampiyon takım paramparça şimdi. Gol kralı Gomez herkesi oyaladıktan sonra çekip gitti. Asist kralı Sosa takımı daha düne kadar oyalamaya devam etti sonunda o da gitti. Gökhan Töre ise West Ham’le çok önceden anlaşmıştı zaten. Yani Beşiktaş hücum hattındaki üç önemli oyuncusundan yoksun şimdi. Tek kazanç Atiba’nın parası arttırılarak takımda tutulabilmesi.

Alternatifler var mı?
Anlaşılıyor ki Avrupa Şampiyonası ve bazı futbolcuların uzun süre belirsizliklerini koruması yönetimi kararsızlığa itmiş. Fakat her koşulda alternatifli çözümler olmalıydı, olmak zorundaydı.
Zaten Şampiyon olmak zordur ama şampiyonluk sonrası daha zordur. Ya şampiyonluğun verdiği güçle kariyerinin zirvesine gelmiş oyuncularınızı gelir elde edip yollar, takımı yetenekli genç oyuncularla güçlendirir ve gelecek 5-6 yıla yatırım yapabilirsiniz, ya da şampiyonluk havasıyla “Biz transferi artık öğrendik” diyerek giden futbolcuların yerine alelusul kariyerinin son yıllarını yaşayan futbolcuları alırsınız.

Her sezon sil baştan
Herkesin bildiği gerçek yıllardır Beşiktaş’ın geri dörtlüsünün bir türlü istikrar kazanamaması. Bu sezon da sağ beke 31 yaşındaki Gökhan Gönül, sol beke 31 yaşındaki Adriano, kaleye de 29 yaşındaki Fabricio alındı. Gökhan Gönül’ü biliyoruz da diğerlerinin ne vereceği belli değil. Yaşlı oyuncularla uzun süreli plan yapmak mümkün mü? Beşiktaş’ın en iyi yeri ise Atiba-Oğuzhan ikilisinin oluşturduğu orta alandı ve neyse ki bu iki oyuncu da takımda. Ama Güneş hazırlık maçlarında Atiba’nın yanında Tolgay’ı denedi, Oğuzhan’ı ileri sürdü. Yani o bölge de alt-üst şimdi. Üstelik bu ikiliyle uyum içinde olan Sosa yok. Atiba’nın da yedeği yine yok. Galatasaray maçında yerleşik sistemle oynadı Kartal ama bunun yavaş ve silik bir kopyasını sahaya yansıtabildi.
Beşiktaş’ın asıl sorunu en önemli yerlere kiralık oyuncular alması… Sonunda kadroda istikrar olmuyor işte. Çok açık ki, Siyah - Beyazlılar Gomez’in yerini doldurmak zorunda. Galatasaray karşısında izlediğimiz Beşiktaş’ın santrafor sorunu olduğu bir kez daha kanıtlandı. O maçta Gomez olsaydı mesela sonuç eminim çok farklı olurdu.

Güneş haklı ama
Ve nihayet Şenol Hoca’nın sabrı taştı; hem şampiyon kadronun elde tutulamamasından hem de gerekli takviyelerin yapılmamasından yakındı. Haklı. Ne var ki takımın teknik direktörü olarak işler bu noktaya gelmeden olaylara müdahale etmesi gerekmez miydi? Ve sorun basına yansımadan içeride çözümlenmemeli miydi? Yoksa yönetimle Hoca arasında hiç mi ortak çalışma yok?
SONUÇ: Lig’in başlamasına bir kaç gün kala Beşiktaş kadrosundaki büyük eksiklikler tamamlanmış değil. Bırakın güçlendirilmeyi, takım geçtiğimiz sezonun da gerisinde. Üstelik Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak tek temsilcimiz olarak….  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Umudun meydanı 2 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları