Gülengül Altınsay

Kapanış 3 puanla

25 Aralık 2016 Pazar

Acılar bitmiyor. Bu kez de teröre değil ama trafik kazasına kurban verdiğimiz Şehmus Özer için üzgünüz.
Şehmus en son Amedspor’un kaptanıydı. Fakat biz onu daha önce farklı takımlarda izlemiştik. Futbolculuğu kadar sağduyulu, birleştirici konuşmalarıyla da gerçekten efendi bir futbolcuydu. Ama onu bir saygı duruşu bile yapmadan gönderdik. O kadar olsa iyi; doğduğu yer ve oynadığı son takım nedeniyle ırkçılar hevesle içlerini kustular. Yazık. Oysa şu ortamda en fazla saygıyı, övgüyü hak edenlerden biriydi o.
Ve Suriye’de kaybettiğimiz askerlerimiz için yapılan saygı duruşunun ardından başladı maç. Tamamıyla Beşiktaş’ın hâkimiyetinde. Kanat beklerinin de ileri 3’lüye katılmasıyla 2 taç çizgisi arasında 5’li forvetle atak yaptı Kartal. Orta üçlü de onlara yaklaştı. Q7 soldayken Oğuzhan ve Tosic de Q7’ye yakın oynayınca sol kanat daha çok işledi. Ne var ki son paslaşmalar rakibi şaşırtacak kadar hızlı değildi. Ayrıca Antepli oyuncular tempoyu kesmek için her faulden sonra yerde uzun uzun yattı. Üstelik hakem Serkan Çınar’ın oyunu kesmeme gayretine rağmen. Beşiktaşlı taraftarlar durur mu; “İbo takımı ayağa kaldır” tezahüratıyla Antep’in yeni teknik direktörü ve eski kaptanları İbrahim Üzülmez’i uyardı.
Gol 41’de karambolden geldi; Aboubakar’ın güzel vuruşuyla. Sonra Antep futbolu hatırladı ve tek yönlü oyun biraz dengelendi. Ama güçleri belli. Yine hâkimiyet Beşiktaş’a geçti. Geçti de Siyah - Beyazlılar oyunu hızlandıramayınca 78’de aldıkları penaltıyı da harcayınca son dakikalarda 1-0’ı koruma derdine düştüler.
Sonuçta futbolu düşük, pozisyonu az oyundan Beşiktaş, 3 puanı 1 golle alarak tatile çıkmayı başardı.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Umudun meydanı 2 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları