Yazarlar Günün Köşe Yazıları Spor Konuk Yaşam Tüm Yazarlar
Komşu Yüksek Uçtu
BARCELONA - İkiye bölünmüş bir salon; bir tarafta ‘Sarılı’ Maccabililer, karşılarında ise ‘Yeşil’ formalarıyla Panathinaikoslular… Bu seviyelerde çok kez karşılaşmış iki takımın liderleri de sahada müthiş bir mücadele içindeydi. Diamantidis ile Eidson’un düellosu nefesleri kesse de ikinci yarıda Yunanlı ayakta kaldı ve Panathinaikos maçı 78-70 kazanarak şampiyon oldu.
\nSezonun en başarılı iki isminin savaşından şampiyonu çıkaracak olan kuşkusuz ‘diğer’ oyunculardı. Batiste sahaya girdiği her an Diamantidis’in ikili oyunlarıyla sayı bulurken ona ilk yarıda Macvan ‘çabuk ayaklarıyla’ engel oldu. Maccabi ise boyalı alanda çok düşük bir yüzdede (ilk yarı 4/21 yüzde 19) kalmasına karşın dış atışlarda başarılı olunca denge korundu. Eidson’un düelloda etkisini yitirdiği ikinci yarıda Sato ile eski Efes’li Nicholas devreye girerek Obradovic’in elini kolaylaştırdı. Kaçan kritik topların ribaundunu da alan Panathinaikos, Diamantidis ile oyunu kontrol edip şampiyonluğa ulaştı.
\nTHY Euroleague’de zirveye çıkan Panathinaikos, 6. kez kupayı havaya kaldırırken Obradovic 8. defa Avrupa’ya imzasını attı. Tarihinin belki de en zayıf kadrosunu Avrupa’da göklere çıkardı yine Obradovic; gerçekten unutulmayacak bir başarı..
\nNormal sezon MVP’si, en iyi savunmacı ödüllerinin ardından Final Four’un en değerli oyuncusu seçilen Diamantidis’se efsaneler arasındaki yerini sağlamlaştırdı. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun bu oyuncuya ödülünü vermesi bizler için gurur kaynağıydı.
\n\nYazarın Son Yazıları Tüm Yazıları
Günün Köşe Yazıları
Video Haberler
-
Ekonomist Atilla Özkan'dan Şok Eden Enflasyon Yorumu!
-
Trump döneminde ABD ve dünya nereye gidiyor?
-
Yurttaşın Ekonomi Çığlığı:
-
'Erken kaos bekliyorum' Fatih Ergin açıkladı!
-
Türkiye’de siyasi ve toplumsal baskı artıyor
-
'Bilirkişi' skandalı kamuoyuna açıklanmıştı:
-
Uğur Mumcusuz 32 yıl: Öldürüldük ey halkım unutma bizi!
-
Doğuma 1 hafta kala bebeklerini kaybettiler!
-
76 kişiye mezar olan otelde son kez arama yapılacak...
-
Özdağ’dan ilk mesaj: ‘Tek endişem Kozinoğlu gibi suikast
En Çok Okunan Haberler
-
Fark kapanıyor, 4 parti barajı geçiyor!
-
Tayfun Demirören hakkında tahliye kararı
-
Yönter'den 'Allah razı olsun' mesajı
-
Saray'dan 'ihanet' çıkışı
-
Gece dönercisine kurşun yağdırdı
-
AKP'li milletvekilinden skandal sözler!
-
Güney Afrika'da vurularak öldürüldü
-
Devlet Bahçeli'den flaş 'TÜSİAD' çıkışı
-
İmamoğlu'na ikinci hapis ve siyasi yasak talebi!
-
Tanju Özcan'dan anket çıkışı: 'İçim daralıyor...'