Dune 2'yi geçti yılın en çok izlenen filmi oldu: Ters Yüz 2 açılışını rekorla yaptı...

Ters Yüz 2, 2024 yılının en hasılatlı filmi oldu. İki haftada kazandırdığı 724 milyon dolarla büyük bir açılış yapan Ters Yüz 2, dünya çapında bilet satışlarında 1 milyar dolar sınırını aştı.

Yayınlanma: 23.06.2024 - 20:55
Dune 2'yi geçti yılın en çok izlenen filmi oldu: Ters Yüz 2 açılışını rekorla yaptı...
Abone Ol google-news

Sevilen animasyon filmi "Inside Out" 2015 yılında ilk filmi ile izleyicisiyle buluşmuş ve geniş kitleler tarafından da ilgiyle takip edilmişti. 9 yıllık bir aranın ardından gelen Inside Out 2 dünya çapında bilet satışlarında 1 milyar dolar sınırını aşan ilk film oldu.

Film, elde ettiği bu başarıyla "Dune: Bölüm II"yi geride bıraktı. Sadece ilk iki haftanın ardından Kuzey Amerika'da 355 milyon dolar, dünya genelinde ise 724 milyon dolar hasılat elde eden "Ters Yüz 2" 2024 yılının 1 milyar dolar sınırını aşan ilk film olarak Haziran ayını kapatmaya hazırlanıyor. 

ULUSLARARASI BAŞARI

"Inside Out" devam filmi, ikinci hafta sonunda 44 bölgeden 164,4 milyon dolar topladı ve yurt dışında toplam 369,2 milyon dolar kazandı. Bu başarı, "Godzilla x Kong" ve "Dune Part 2"nin ardından yılın en büyük üçüncü uluslararası filmi olmasını sağladı. En çok kazandıran pazarlar arasında Meksika (63,9 milyon $), Birleşik Krallık (29,2 milyon $), Kore (29 milyon $), Almanya (17,9 milyon $) ve Brezilya (17,3 milyon $) bulunuyor. Film, son büyük pazarı olan Japonya'da 1 Ağustos'ta gösterime girecek.

TERS YÜZ'DEN ART ARDA GELEN REKORLAR

Ters Yüz 2'nin açılışı, 2023'te rekor kıran Barbie filminin ilk hafta sonunda 162 milyon dolar kazanmasından bu yana en iyi açılış oldu. Ayrıca Inside Out 2, mevcut döviz kurları ve benzer piyasalar dikkate alındığında The Super Mario Bros. Movie'yi geride bırakarak bir animasyon filmi için dünya çapında en yüksek hasılatlı açılış rekorunu elinde tutuyor.

Ters Yüz 2 vizyondaki ikinci hafta sonunda 100 milyon doların üzerinde hasılat elde eden tarihteki yedinci film oldu.

İLK FİLMİN SESLENDİRMENLERİ BU FİLMDE DE YER ALDI

Filmin Türkçe seslendirmelerinde Neşe, Üzüntü, Korku, Öfke gibi duyguları yine aynı isimler selendirecek:

Neşe - Aysun Topar

Üzüntü - Gupse Özay

Korku - Murat Şen

Öfke - Ercan Demirel

Bu filmde eklenen Kaygı karakterini seslendiren isim ise Aslı İnandık.

TERS YÜZ 2'NİN KONUSU NE?

Disney ve Pixar'ın "Ters Yüz 2" filminde, ergenliğe adım atan Riley'nin zihnine döneriz. Merkez'de aniden bir tadilat başlar ve hiç hesapta olmayan yeni Duygular'a yer açılır! Uzun zamandır işleri başarıyla yürüten Neşe, Üzüntü, Öfke, Korku ve Tiksinti, Kaygı geldiğinde neler hissedeceklerini bilemez.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler