5 yaşında 4 ameliyat olan Cuma'nın tek isteği yürüyebilmek
![5 yaşında 4 ameliyat olan Cuma'nın tek isteği yürüyebilmek](/thumbs/558x338/Archive/2022/5/25/1939645/kapak_102039.jpg)
Gaziantep'te, erken doğumla dünyaya gelen ve 72 gün kuvözde kaldıktan sonra epilepsi, hidrosefali ve skolyoz hastalığı tanısı konulan 5 yaşındaki Cuma Orhan , 4 ameliyat oldu. Beynine takılan şant ile yaşamını sürdüren ve belden aşağısı tutmayan küçük Cuma, yürüme isteği için gerekli ameliyatı olabilmesi için yardım bekliyor. Fabrika işçisi baba İbrahim Orhan, oğlunun yürüyebilmesi için özel hastanede ameliyat olması gerektiğini söylerken, ev hanımı anne Meryem Orhan, "Oğlum sadece yürümek istiyor. Onun yürüdüğünü görmek benim de tek hayalim" dedi.
Gaziantep’te yaşayan İbrahim ve Meryem Orhan çiftinin ikinci çocuğu olan 5 yaşındaki Cuma, 2017 yılında 27 haftalık olarak dünyaya geldi. Erken doğumu nedeniyle kuvöze alınan Cuma, doğumunun 61'nci gününde beyin kanaması geçirdi. Ameliyata alınan küçük Cuma'ya hidrosefali tanısı konularak beynine şant takıldı. Cuma daha sonra ise epilepsi ve skolyoz hastalıklarına yakalandı. Bu zamana kadar 4 ameliyat geçiren küçük Cuma, belden aşağısı tutmadığı için yürüme yetisini de kaybetti.
'5 YAŞINA KADAR 4 BÜYÜK AMELİYAT GEÇİRDİ'
Meryem Orhan, oğlunun doğumundan bu yana 4 ameliyat geçirdiğini ve halen belden aşağısının tutmadığı için yürüyemediğini söyledi.
Oğlunun iyileşip sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürmesi için çabaladıklarını anlatan anne Meryem Orhan, "İkinci çocuğum Cuma dünyaya erken doğumla geldi. 72 gün kuvözde kaldı ve bu sırada beyin kanaması geçirdi. Acilen ameliyata aldılar ve kafasına şant takıldı. Bu ameliyatın ardından beyin hasar aldı, epileptik ve nörolojik durumları başladı. Epilepsi sendromu oldu ve her gün bu atakları geçiriyor. Daha sonra da oğluma skolyoz hastalığı tanısı konuldu. Bu süre zarfında İstanbul, Adana, Ankara'da hastanelere defalarca götürdük ve yürüme yetisini kazanması için ameliyatlar oldu. Oğlum şu ana kadar dört ameliyat geçirdi ama halen belden aşağısı tutmuyor" diye konuştu.
Video Haberler
-
Ekonomist Atilla Özkan'dan Şok Eden Enflasyon Yorumu!
-
Trump döneminde ABD ve dünya nereye gidiyor?
-
Yurttaşın Ekonomi Çığlığı:
-
'Erken kaos bekliyorum' Fatih Ergin açıkladı!
-
Türkiye’de siyasi ve toplumsal baskı artıyor
-
'Bilirkişi' skandalı kamuoyuna açıklanmıştı:
-
Uğur Mumcusuz 32 yıl: Öldürüldük ey halkım unutma bizi!
-
Doğuma 1 hafta kala bebeklerini kaybettiler!
-
76 kişiye mezar olan otelde son kez arama yapılacak...
-
Özdağ’dan ilk mesaj: ‘Tek endişem Kozinoğlu gibi suikast
En Çok Okunan Haberler
-
Demirören Holding yöneticisine tutuklama!
-
'AKP dolmuşuna binenin akıbeti uçurumdur'
-
'Erdoğan talimat verdi, Ali Erbaş durdurdu'
-
Fark kapanıyor, 4 parti barajı geçiyor!
-
Erdoğan, Özel'e açtığı davada kaybetti
-
Gazeteci Meral Kara Delen hayatını kaybetti
-
AKP'li milletvekilinden skandal sözler!
-
'Kral Kaybederse' dizisinin Kenan Baran'ı gerçekte kim?
-
Dokuz belediye başkanından Yavaş'a destek
-
Hepsi 92 yaşındaki kadının midesinden çıktı!