Son Dakika... İzmir'de tüp patlaması: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Son dakika haberi...İzmir'in Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde bir binada meydana gelen sanayi tüpü patlaması nedeniyle ilk belirlemelere göre 5 kişinin hayatını kaybettiği, 63 kişinin yaralandığı öğrenildi. İzmir Valisi Süleyman Elban, patlama sonucu 11 binanın hasar aldığını paylaştı. 'Tüpü değiştiren kişinin' de gözaltına alındığı öğrenildi.

Yayınlanma: 30.06.2024 - 15:35
Abone Ol google-news

İzmir'in Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde Barış Manço Caddesi'ndeki bir unlu mamuller dükkanında saat 15.00 sıralarında patlama oldu.

Sanayi tüpü kaynaklı olduğu belirtilen patlamada çok sayıda kişi yaralandı. İhbar üzerine adrese jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı.

İlk belirlemelere göre 5 kişinin hayatını kaybettiği, 63 kişinin yaralandığı öğrenildi.

İZMİR VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

İzmir Valisi Süleyman Elban, olay yerinde açıklama yaptı. Vali Elban, sanayi tüpünün patladığını söyleyerek durumu ağır yaralıların olduğunu açıkladı.

Vali, patlama sonucu 11 binanın hasar aldığını paylaştı.

Elban, "Yapılan tespitlere göre bir restoranda sanayi tipi bir tüpün patlaması sonucu 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Çok sayıda yaralımız var. Bazı yaralılarımızın durumu ağır. Bölgede 11 binamız da hasar aldı" dedi.

ÖZEL, TELEFON İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'in Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde bir restoranda meydana gelen patlamaya ilişkin olarak İzmir Valisi Süleyman Elban ve Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir ile telefonda görüştü.

Patlamaya ilişkin bilgi alan Özel, geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerini iletti.

Belediye Başkanı Demir, ekibiyle birlikte patlamanın yaşandığı bölgede oldukları bilgisini verdi.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Facianın ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan da bir açıklama geldi.

Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

''İzmir’in Torbalı ilçesindeki Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan bir lokantada meydana gelen patlamada 1 kişinin daha hayatını kaybettiğini bildirdi. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Maalesef 1 vatandaşımız daha hayatını kaybetmiş, vefat eden vatandaşlarımızın sayısı 5’e yükselmiştir. 57 vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." 

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi’ndeki patlamada 5 kişinin öldüğünü, 63 kişinin yaralandığını belirtti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir'in Torbalı ilçesinde bir lokantada meydana gelen patlamaya ilişkin Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını ve 2 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İzmir'in Torbalı ilçesindeki bir lokantada meydana gelen patlamayla ilgili Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını belirten Tunç, "Torbalı Cumhuriyet Başsavcısının koordinesinde 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

İzmir Valisi Süleyman Elban ise, Torbalı Ayrancılar Mahallesi'ndeki patlamada 5 kişinin hayatını kaybettiğini, yaralanan 57 kişinin 4 ayrı hastanede tedavi gördüğünü açıkladı.

GÖZALTINA ALINDI

İzmir’in Torbalı ilçesinde, 5 kişinin öldüğü, 57 kişinin yaralandığı sanayi tipi tüp patlamasına ilişkin, iş yerinde tüpü değiştiren kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler