Festival yasaklarının ardından: 'Buika konseri de polis baskınıyla engellenmeye çalışıldı' iddiası

Dünyaca ünlü İspanyol müzisyen Buika'nın İstanbul Maximum Uniq Açıkhava'da verdiği konsere de engelleme girişiminde bulunulduğu öne sürüldü.

Festival yasaklarının ardından: 'Buika konseri de polis baskınıyla engellenmeye çalışıldı' iddiası
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 30.08.2022 - 11:24

Çeşitli illerde mülki idareler eliyle peş peşe gelen festival ve konser yasaklarının ardından yeni bir yasaklama girişimi iddiası daha gündeme geldi.

Müzik yazarı Enes Kudu'nun darkbluenotes.com'da kaleme aldığı yazısında ifade ettiğine göre; 27 Ağustos'ta İstanbul Maximum Uniq Açıkahava'da sahneye çıkan dünyaca ünlü İspanyol şarkıcı Buika'nın da konseri yasaklanmaya çalışıldı. Yazısında, konser sırasında kademeli olarak elektirk kesintisi yaşandığını, Buika'nın ise buna rağmen şarkılarını çıplak sesle söylemeye devam ettiğini belirten Kudu, sanatçının “Bunu anlatmayacaktım ama gündüz polis geldi ve bizi engellemeye çalıştı. Şu an sahneden inmek zorundayım o yüzden bu mecburen son şarkım olacak" dediğini aktardı.

Kudu'nun yazısında ilgili bölüm şöyle:

"Buika şarkı aralarında konuşmayı çok seviyor. Şarkı söylerken sesinin güzelliğiyle bizi bulutların üstünde gökyüzünde salındıran Buika, şarkı aralarında güzel sohbetiyle ve tatlı espirileriyle bizi açık havada bulunan ağaçların dalllarına oturtuyordu adeta. Seyirciler Buika’nın sesiyle esrimeye devam ederken bir elektrik kesintisi yaşandı. Buika çıplak sesle şarkı söylemeye devam etti. Kademe kademe elektrik geldikten sonra çıplak sesle şarkı söylemeye devam etti. Ardından elektrikler tamamen geldikten sonra sahneye gelen birinin ardından Buika şarkıyı bitirdi ve konuşmaya başladı. Şunları söyledi: “Bunu anlatmayacaktım ama gündüz polis geldi ve bizi engellemeye çalıştı. Şu an sahneden inmek zorundayım o yüzden bu mecburen son şarkım olacak.  Tabii polislerin neden onları engellemek istediğinden bahsetmedi.

Bir iki şarkı sonra sahneye tekrar bir çocuk girdi ve Buika’ya bir not okuttu. Ardından Buika konserin gerçekleşmesinde katkıları olan iki kadını sahneye çıkardı ve onlara tüm seyirciler önünde teşekkür etti. Ve tüm bunlara rağmen seneye buraya tekrar geldiğinde Türkçe bir şarkı okumanın sözünü verdi. Uniq sahnesinde birçok konser ve etkinliğe gittim. İlk kez geç başlayan ve bir saat gibi kısa bir sürede biten bir konsere denk geldim. Bir gariplik vardı, anlamadım. Ama konseri Buika’nın şu sözleriyle hatırlayacağım: “Yarın sabah uyandığınızda muhteşem bir gece geçirdiğiniz hatırlayın çünkü ben öyle yapacağım.”

AÇIKLAMA GELDİ: KONSERE MÜDAHALE OLMAMIŞTIR

İddianın ardından konser organizasyonunu yapan şirketten bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, Buika'nın sözlerinin çarpıtıldığı belirtelirek şu ifadeler kullanıldı: 

"Antalya konserimiz öncesinde kimliği belirsiz bir kişi tarafından Buika ve ekibi ile ilgili asılsız bir ihbar yapılmıştır. Güvenlik güçleri, çalışmalarının ardından ihbarın asılsız olduğunu tespit etmiştir ve konu kapanmıştır. Buika'nın sahnede söylediği sözler, devlete veya güvenlik güçlerine yönelik değil, ihbarı yaptığını düşündüğü kişiye yöneliktir.

26 Ağustos'ta Aspendos Antik Tiyatrosu’nda ve 27 Ağustos'ta Maslak Uniq Açıkhava’da konserlerimiz sorunsuz şekilde gerçekleşmiştir. Konserlerimizin hiçbirine polis ya da başka bir devlet gücü müdahalesi olmamıştır. Konserlerin gerçekleşmesine devlet güçleri tarafından mani olunmaya çalışıldığı gerçek dışıdır. 

İstanbul konserimizin son bölümünde yaşanan elektrik kesintisi teknik bir sorundur ve hızlıca çözüme ulaştırılmıştır. 

Şirketimiz Buika'yı çok sevdiği ve sevildiği ülkemize getirmeye ve hayranları ile buluşturmaya devam edecektir.

Saygılarımızla kamuoyunun bilgisine sunarız."

 


Etiketler: #Buika #konser #FESTival

İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon