CHP'nin Kadın Kolları Kurultayı'nda 4 aday birden eyleme geçti: ‘Düşman mı arıyoruz, AKP orada!’

CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı’nda 4 aday, kürsüye çıkarak önceden belirlenen oy kullanma sisteminin genel merkez tarafından son dakika değiştirildiğini, bunun da fişleme veya delegeler üzerinde baskı yaratabileceğini söyledi. Nazlıaka lehine adaylıktan çekilen Saraç “Düşman mı arıyoruz? AKP orada, enerjimizi oraya verelim” ifadelerini kullandı.

CHP'nin Kadın Kolları Kurultayı'nda 4 aday birden eyleme geçti: ‘Düşman mı arıyoruz, AKP orada!’
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 04.08.2024 - 19:03

CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı, ‘Eşitlik ve Adalet’ temasıyla bugün Ankara Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.

Bugün Ankara'da yapılan CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı'nda Genel Başkan adaylarından Aylin Nazlıaka, Birsen Temir Saraç,  Merve Kır ve Birsen Bayar kürsüye çıkarak önceden belirlenen oy kullanma sisteminin genel merkez tarafından son dakika değiştirildiğini, bunun da fişleme veya delegeler üzerinde basınç yaratabileceğini dile getirdi. 

Aylin Nazlıaka lehine adaylıktan çekilen Birsen Temir Saraç, kurultayda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Değerli arkadaşlar, Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir aile. Biz büyük bir aileyiz. Kimse kimsenin burada düşmanı değil. Kimse kimse için öteki değil. Biz sadece bir seçim yapıyoruz. Biz burada Cumhuriyet Halk Partisi erkek kolu seçimi yapmıyoruz. O yüzden CHP’ye birçok erkekler buna çok heveslenmiş olmalı ki çok istiyorlarsa bizler daha sonra onlara erkek kolu kurabiliriz. Ama kadınların seçimine karışmasınlar.

Şuradaki terazi ne? Sıradan bir terazi görüyorsunuz değil mi? Aslında o terazi ne? Bu topraklarda kadındır adaletin terazisi. O yüzden bu topraklarda adaletin de sahibi CHP’dir. Kimse burada bize antidemokratik seçim yapmamızı istemesin, zorlamasın. Bir haftadır gördüğümüz baskılar karşısında ne yapacağımızı şaşırdık. Doğru şeyler değildir. Düşman mı arıyoruz? AKP orada, enerjimizi oraya verelim."

Mevcut durumda CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı'nda 3 isim adaylıktan çekilirken mevcut Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile Osmaniye Milletvekili Asu Kaya başkanlık için yarışacak.


Etiketler: #CHP #Kurultay #Kadın

İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler