CHP'li Akdoğan'dan Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'na tepki: "Bu yapı Aleviler için meşru değildir"

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı olan Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'na "Alevilik yolunu, öğretisini zehirlemekle görevli yapı görevine devam ediyor" sözleriyle yüklendi.

CHP'li Akdoğan'dan Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'na tepki:
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 04.08.2024 - 16:53

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'na yönelik sert açıklamalarda bulundu. Akdoğan, Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı için "Alevilik yolunu, öğretisini zehirlemekle görevli yapı görevine devam ediyor. Yalnızca elindeki maddi olanaklarla bir inancı asimile edebileceğini düşünüyorsa yanılıyor. Toplumumuzda bir karşılık görmediği ise herkesçe biliniyor" ifadelerini kullandı.

'AŞUREMİZİN TADINI BOZMAYA KALKTI'

Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'nın mali olanaklarını sınırsızca kullandığını belirten Akdoğan, "Bu sözde kurum kaynattığımız aşurenin tadını bozmaya kalktı. Muharrem ayında binlerce noktada, cemevinde, dernekte, vakıfta aşure kaynatılır. Yolumuzun süreği bağlamalarımızla deyişlerimizi söyleyen sanatçılarımız da buralara davet edilir. Deyişler, gülbengler söylenir. Yine böyle bir davet sanatçılarımız Sn. Tolga Sağ, Sn. Muharrem Temiz ve Sn. Hüseyin Korkankorkmaz’a gelmiştir. Sanatçılarımız kabul etmiş ancak aşurenin tadı yine bu sözde kurum tarafından kaçırılmak istenmiş, hatta sanatçılarımızın onayı olmadan afişler basılmıştır. Sözde kurumun adının geçtiği yerde dahi olmamız söz konusu olamayacağı için sanatçılarımız “o halde biz yokuz” demişlerdir. Bu vesileyle belirtmek gerekir ki; bu yapı Aleviler için meşru değildir. Bir tabanı yoktur, kabul görmemektedir. Toplumun her kesimine bu vesile ile bu gerçeği hatırlatmak bizlerin görevidir" dedi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler