Yandaş Cem Küçük 'sayı' verdi: Teğmenlerin akıbetine ilişkin çarpıcı iddia

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kara Harp Okulu'nda teğmenlerin kılıç çekerek 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demesi sonrası "Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Oradaki birkaç tane kendini bilmez temizlenecek" diyerek teğmenleri hedef almıştı. Teğmenlerin akıbeti merak edilirken yandaş Cem Küçük'ten çarpıcı iddialar geldi. Bu iddiaya göre yakında üst düzey komutanlar görevden alınacak.

Yandaş Cem Küçük 'sayı' verdi: Teğmenlerin akıbetine ilişkin çarpıcı iddia
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 10.09.2024 - 11:22

Kara Harp Okulu mezuniyetinde teğmenlerin 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atması ve okunan yemin metni siyaset arenasının ana gündem maddesi oldu.

Siyasilerin açıklamaları birbirini izlerken son açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Oradaki birkaç tane kendini bilmez temizlenecek" dedi.

Erdoğan'ın bu çıkışı sonrası teğmenlerin akıbeti merak edilirken Türkiye gazetesi yazarı ve TGRT programcısı Cem Küçük, Medya Kritik adlı programda dikkat çeken iddialarda bulundu. 

Küçük, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a MİT'ten rapor gittiğini ve yakında üst düzey komutanların da görevden alınacağını' öne sürdü.

Küçük "Siyaset yapmak isteyen üniformasını çıkaracak. Mustafa Kemal'ın bütün askerleri öyledir. Ama bu siyasi malzeme yapılamaz. Ben bunu tehlikeli bir iş olarak görüyorum. Hükümetin de bu tepkiyi vermesini görüyorum. Asla da normal bir olay olarak görmüyorum. Ama kaç kişi bu işin içinde. 50, rakam vermiyorum. Ben kendi duyumumu söylüyorum. Benim öğrendiğim bir 40 teğmen gidecek görünüyor" dedi.

Küçük'ün kullandığı ifadeler şu şekilde:

"MİT'ten Erdoğan'a rapor gitti. Okuldaki bazı komutanların hükümet aleyhine faaliyet yürüttüğü tespit ediliyor. 300 kadar teğmen planlı bir şekilde bu işe katılıyor. 650 teğmen bu işe girmiyor."

NE OLMUŞTU?

Kara Harp Okulu mezuniyetinde teğmenler, kılıç çekerek 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demişti.

Teğmenlerin bu hareketi siyaset arenasında yeni bir tartışmanın kapısını aralamıştı. AKP'ye yakın çevreler görüntüleri "askeri vesayet yeniden hortluyor" diye eleştirirken, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medya hesabından “Genç Teğmenlerimiz kanun, nizam, amir ve başkomutanlarına sadıktır, vazifelerinin farkındadır” ifadelerini kullanmıştı.

Hedef gösterilen teğmenlere Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'den de destek gelmişti.

CHP Ankara İl Danışma Kurulu toplantısında konuşan Özel, "Sizin kanaat önderiniz fesli deli Kadir 'Keşke Yunan kazansaydı' diyordu ya; bu çocuklar size benzeyip de 'Hepimiz Trikopis'in askerleriyiz' mi diyeceklerdi? Elbette Mustafa Kemal'in askerleri onlar" demişti.

Siyaset cenahında gündem olan teğmenler hakkında soruşturma başlatıldığı iddia edilmiş ve Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bu iddiaları "Harp Okullarının mezuniyet törenleri 30-31 Ağustos tarihlerinde yapılmış olup mezun olan Teğmenlerin Harp Okulları ile idari bağı kalmamıştır. Teğmenlerin okula çağrılarak haklarında sosyal medya paylaşımları nedeniyle tahkikat açıldığı iddiaları doğru değildir" diyerek yalanlamıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de ilk yorumunda "Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz anılarını ve kutlu eserlerini istismar etmeye, bu çerçevede kutuplaşma dalgası oluşturmaya kalkışmamalıdır" demişti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise ilk açıklamasında "Ben alandan ayrıldıktan sonra olan bir hadise. Orada ne olduğunu bu hafta konuşacağım" demiş ve ardından yaptığı bir başka açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ordumuzun tekrar yıpratılmasına izin vermeyiz. Geçenlerde malum mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Şimdi, bunlarla ilgili olarak da gerekli bütün şu anda araştırmalar hepsi yapılıyor ve oradaki birkaç tane kendini bilmez bunlar da temizlenecek. Biz buralara durup dururken gelmedik. Bu 30 kişi olabilir 50 kişi olabilir, kim olursa olsun bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil. Bunları temizleyeceğiz."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler