Ümit Özdağ'dan çok konuşulacak 'dosya' iddiası: 'Bahçeli Erdoğan'ı tehdit etti!'

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, AKP-MHP ilişkilerine dair önemli iddialarda bulundu. Özdağ, "MHP’nin AKP üzerinde ciddi bir vesayeti var. Bahçeli Erdoğan'ı tehdit etti, bir dosyayı elinde tutarak. Eski bir AKP'li bakan AKP’nin bütün karanlık diye nitelendirilen ilişkileriyle ilgili bir dosyayı Sayın Bahçeli'ye takdim etmiş" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 15.07.2024 - 09:29
Ümit Özdağ'dan çok konuşulacak 'dosya' iddiası: 'Bahçeli Erdoğan'ı tehdit etti!'
Abone Ol google-news

Son 10 günde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile görüşen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, siyaset gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

T24'ten Cansu Çamlıbel'e konuşan Özdağ, AKP-MHP ilişkilerine dair önemli iddialar ortaya koydu, "Bahçeli Erdoğan'ı tehdit etti" dedi.

Özdağ, "MHP’nin AKP üzerinde ciddi bir vesayeti var. Bahçeli Erdoğan'ı tehdit etti, bir dosyayı elinde tutarak. Eski bir AKP'li bakan AKP’nin bütün karanlık diye nitelendirilen ilişkileriyle ilgili bir dosyayı Sayın Bahçeli'ye takdim etmiş. Bu çok açık bir mesajdı AKP'ye. Şimdi parlamenter demokrasiye dönünce bu ilişkiden de kurtulacak AKP. Özellikle Sinan Ateş cinayetinin mahkemeye intikal etmesinden sonra farklı bir süreç başladı" dedi.

Özdağ'ın sorulara verdiği yanıtların bazıları şu şekilde:

"BAHÇELİ ELİNDE DOSYAYLA ERDOĞAN’I TEHDİT ETTİ"

- MHP'ye de zarar veriyor mu?

MHP'ye de zarar veriyor, AKP'ye de zarar veriyor. Onun için AKP bundan kurtulmak isteyecek.

- Bir vesayete mi dönüşüyor aslında AKP üzerinde?

MHP’nin şu anda AKP üzerinde ciddi bir vesayeti var.

- Gülen teşkilatının bir dönem AKP üzerinde kurmuş olduğu “Şunu yapmazsan bunu yaparız” şeklindeki tehdit mekanizmasının bir benzerinin bugün de MHP tarafından AKP'ye dayatıldığı gibi bir hissiyata kapılmamak mümkün değil son dönemde.

Bu hissiyat değil, somut gerçek. Bahçeli Erdoğan'ı tehdit etti, bir dosyayı elinde tutarak.

"BAHÇELİ’NİN ELİNİN ALTINDA DURAN DOSYAYI KENDİSİNE ESKİ BİR AKP’Lİ BAKAN TAKDİM ETMİŞ"

- 17- 25 Aralık dosyası mıydı sizce o fotoğraftaki?

Benim bildiğim, eski bir AKP'li bakan AKP’nin bütün karanlık diye nitelendirilen ilişkileriyle ilgili bir dosyayı Sayın Bahçeli'ye takdim etmiş.

- İçeriden birisi yani… öyle mi?

Evet o fotoğraf o dosyayla çekilmiş. Ya da sembolik olarak o ima edilerek çekilmiş. Ama bu çok açık bir mesajdı AKP'ye. Şimdi parlamenter demokrasiye dönünce bu ilişkiden de kurtulacak AKP. Peki, kendinizi Özgür Özel’in yerine koyun. Partinin genel başkanısınız ama değilsiniz.

- Niye öyle olsun?

Partisinde iki çok güçlü isim var. Düşünün, bu ortamda siz cumhurbaşkanı adayı olmayı düşündüğünüzü ima ettiğinizde birden bütün kamuoyu “sen sus otur” diye üzerinize yükleniyor.

CUMHURİYET DUYURMUŞTU: 'AK PARTİ VE MHP AYRILIYOR...'

Cumhuriyet, Ayhan Bora Kaplan (ABK) suç örgütü davasının gizli tanıklarından “M7” kod adlı Serdar Sertçelik ile eski Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdür Yardımcısı Şevket Demircan arasında geçen telefon görüşmelerindeki çarpıcı diyalogları gündeme getirmişti.

Şevket Demircan ve Serdar Sertçelik arasında geçen konuşmada Demircan, devlet tarafından Sertçelik’e kimlik verileceğini söylemişti.

Sertçelik’e gelmesi için farklı konuları açıklaması gerektiğini de belirten Demircan’ın, “Biz seni niye tanık koruma programına sokmak için uğraşıyorduk? Devlet sana kimlik verecekti. Sen bunları geri teptin. Benim şimdi tekrar başkanla görüşmem, buna bir ortam sağlamam lazım. Eğer dönersen farklı şeyler anlatman gerekir. Sadık Soylu’yu (Eski İçişleri bakanı Süleyman Soylu'nun kuzeni) çıkar, bağlantılarını çıkar. Bak şimdi MHP ile AK Parti muhtemelen ayrılıyorlar. Şu an mesajlar verilmeye başlandı. O yüzden varsa bir şey patlat geç” diye konuşması dikkat çekmişti.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon