‘TYP tutunacak tek dalımızdı’

Deprem bölgesinde Toplum Yararına Program(TYP) süresi uzatılmayan binlerce yurttaş, bayramı işsiz geçirdi.

Yayınlanma: 20.06.2024 - 04:00
‘TYP tutunacak tek dalımızdı’
Abone Ol google-news

Deprem bölgesinde İŞKUR'un Toplum Yararına Program (TYP) personeli olarak çalışan yurttaşların çaresiz bekleyişi sürüyor. 19 Mayıs'ta dolan süreleri uzatılmayan birinci etap çalışanları bayramı işsiz geçirdi. Yeni bir gelişme olmazsa 30 Haziran’da süreleri dolacak ikinci etap TYP’liler de işsiz kalacak.

“Deprem sonrası burada kaldık ve ne iş olsa yaptık” diyen H.E., “Verilen sözlere karşın bayramda işsiz ve perişan olduk. Başka iş bulmakta da zorlanıyoruz. Ne yapacağımızı, kime derdimizi anlatacağımızı bilmiyoruz” ifadelerini kullandı. “Kırık dökük memleketimizde önümüzü göremediğimiz bir bayramı daha yaşadık diyen N.S. ise sözlerine şöyle devam etti:

BİNLERCE DEPREMZEDE ALTERNATİFSİZ

“Buruk ve kırgın biçimde bir umut, belki iyi bir haber alırız diye bekledik. Ancak TYP konusundaki ümitlerimiz tükendi. Umutsuzuz, yorgunuz. TYP, depremde cehennemi yaşayan ve hayatta kalmayı başaran bizler için tutunacak bir daldı. O dal da kırıldı.”

6 Şubat depremleri sonrası İŞKUR’un TYP programı kapsamında deprem bölgesine özel 50 bin istihdam sağlanmıştı. 15 ay süren ve yetkililerce en az 24 aya tamamlanacağı söylenen programın uzatılmaması üzerine binlerce yurttaş işsiz kaldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler