Belediyeler sorunları çalışacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önceki gün partisinin genel merkezinde 14’ü büyükşehir ve 6’sı ilçe belediye başkanından oluşan Sosyal Demokrat Belediyecilik Eşgüdüm Konseyi toplantısına başkanlık etti.

Belediyeler sorunları çalışacak
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 22.08.2024 - 04:00

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önceki gün partisinin genel merkezinde aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın da bulunduğu 14’ü büyükşehir ve 6’sı ilçe belediye başkanından oluşan Sosyal Demokrat Belediyecilik Eşgüdüm Konseyi (SODEMBEK) toplantısına başkanlık etti. Edinilen bilgiye göre; Özel toplantıda başkanlarla deprem, kentsel dönüşüm, orman yangınları, doğal afetler, SGK borçları ve sokak hayvanları gibi başlıklarda ortak yapılabilecek çalışmaları konuştu. Bu kapsamda ilerleyen günlerde CHP’li belediyelerin üst düzey bürokratları ve personellerinin farklı çalıştay ve toplantılarda bir araya geleceğini söyleyen parti kurmayları, “Temmuz ayında belediyelerimizin itfaye dairelerinin temsilcileri Adana’da bir toplantıda bir araya gelmişti ve orada bazı kararlar almıştık. Mesela şimdi yangınlara orada aldığımız kararlar çerçevesinde müdahale ediyoruz. Artık bir yangın çıktığında, belediyelerimiz görevlerini bildiği için herhangi bir talimat gerekmeden, hızla yangın kendi ilinde olmasa bile yardım için bir ekip gönderiyor. Bu özelliği konuştuğumuz diğer başlıklara da taşıyacağız” dedi. Bu kapsamda belediyelerin su idaresi bünyesindeki temsilcilerinin kuraklık, altyapı sorunları, yağışlara bağlı felaketler gibi başlıklara birlikte çözümler getirmek için önümüzdeki günlerde bir çalıştay yapacağı öğrenildi.

‘BAKANLARLA GÖRÜŞME’ ÖNERİSİ

Uzun süredir konuşulan sokak hayvanlarıyla ilgili de bir çalıştay yapacaklarını aktaran partililer, “Hayvan hakkı savunucularının, gönüllülerin, veterinerlerin, baroların katıldığı bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Bu sorun her kentin kendi özelliğine göre değişiyor. O yüzden konuyu ona göre ele alacağız” dedi. Bunun dışında toplantıda deprem konusunun kentsel dönüşüm ile ele alındığını söyleyen parti kurmayları, “Kentsel dönüşüm konusunda sıkıntılı süreçler var. İnşaat maaliyetleri çok arttı. Buralarla karşı yeni aksiyon alınması gerektiği konuşuldu. Bu çerçevede de belediye gelirlerinin artması gerek. Belediye ilan, reklam vergisi gibi gelir oranlarının artırılması gerektiğini düşünen başkanlar var” bilgisini paylaştı. Öte yandan; SGK borçlarının da değerlendirildiği toplantıda başkanların; borçların yeniden yapılandırılması, KDV iade alacağıyla SGK borçlarının mahsuplaşması ve belediyelerin işgal edilen arazilerinin gelir getirici şekilde yeniden kazanılması gibi önerileri konuştuğu kaydedildi. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile görüşülmesinin de önerildiği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon