Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
3°C Rain and snow İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,38
Euro 48,49
Sterlin 55,62
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 6.374,40
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler küresel ısınmanın etkileri
'Yeni rekorlar bekleniyor...' 'Yeni rekorlar bekleniyor...' Küresel ısınma ve aşırı hava olayları 2024 yılında rekor sayıda sıcaklık artışına yol açtı. Sıcaklıklar birçok bölgede 50°C'nin üzerine çıktı.
Kadıköy’de güneşten çürüyen ağaç otomobilin üzerine devrildi Kadıköy’de güneşten çürüyen ağaç otomobilin üzerine devrildi Kadıköy’de aşırı sıcaklar nedeniyle gövdesi çürüyen bir ağacın dalları park halindeki otomobilin üzerine devrildi. Kimsenin zarar görmediği kazanın ardından araçta maddi hasar meydana geldi.
Hava kirliliğinin azalması küresel ısınmayı hızlandırıyor olabilir mi? Hava kirliliğinin azalması küresel ısınmayı hızlandırıyor olabilir mi? Hava kirliliğinin azalmasının küresel ısınma üzerindeki etkisi ortaya kondu.
Ege Deniz'i 1,3 derece ısındı Ege Deniz'i 1,3 derece ısındı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yeni çalışmasına göre, küresel ısınmanın etkilerinin ciddi düzeyde kendini gösterdiği Türkiye’de 4 denizde, su sıcaklığının 1 derecenin üzerinde arttığı görüldü.
Unutulan salgınlar geri mi dönüyor? Unutulan salgınlar geri mi dönüyor? Kutuplarda ki buzulların erimesi ile gün yüzüne, 30.000 bin yaşından büyük bakteriler ortaya çıktı. Bilim insanları uyarıyor!
Grönland, saatte 30 milyon ton buz kaybediyor Grönland, saatte 30 milyon ton buz kaybediyor Araştırmalara göre Grönland, iklim değişikliği nedeniyle saatte ortalama 30 milyon ton buz kaybediyor.
Mevsim değişikliklerinin bedenimize etkileri: Polen alerjisi belirtileri ve tedavisi Mevsim değişikliklerinin bedenimize etkileri: Polen alerjisi belirtileri ve tedavisi Toplumda her 3 kişiden birinin alerjisi olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Melahat Bekir Külah, "Küresel ısınma, kış aylarının sert geçmemesi, baharın daha erken gelmesi bahar alerjenlerine maruziyet süresini uzatmakta, artık ağaç veya ot olsun polen sezonu daha erken başlamakta ve daha uzun sürmektedir. Birçok kişide burun akıntısı, tıkanıklığı, arka arkaya hapşırık, gözlerde kaşınma, kızarma, batma; gözaltlarında torbalanma ve morarma, boğazda ağrı, kaşıntı ve ses kısıklığı, kulaklarda doluluk ve kaşıntı olabilir" dedi.
Yeni küresel ısınma çözümü: Güneş'e karşı siper kullanmak Yeni küresel ısınma çözümü: Güneş'e karşı siper kullanmak Gökbilimci küresel ısınmaya karşı, Dünya’ya çarpan güneş ışığı miktarını azaltacak, denge ağırlığı olarak da bir asteroide bağlanacak güneş kalkanını öneriyor.
Küresel sıcaklık artışı 1,5 dereceyle sınırlanmayacak Küresel sıcaklık artışı 1,5 dereceyle sınırlanmayacak Emeritus Profesör Robert Watson, ülkelerin aksiyonlarının küresel ısınmayı 1,5 dereceyle sınırlandırmak için yetersiz olduğunu belirtiyor.
Küresel ısınmaya yeni çözüm: Beyaza boyamak! Küresel ısınmaya yeni çözüm: Beyaza boyamak! ABD'li bir profesöre göre Dünya yüzeyinin yüzde 1 ila 2'sini tam beyaza boyarsak küresel ısınmanın etkileri ciddi biçimde tersine döndürülebilir.
Dünyada üst üste 4. gün sıcaklık rekoru kırıldı Dünyada üst üste 4. gün sıcaklık rekoru kırıldı Küresel ortalama sıcaklığın 17,23 derece olarak ölçüldüğü 6 Temmuz “en sıcak gün" olarak kayıtlara geçerken, ortalama sıcaklıklar üst üste 4. kez rekor kırdı.
"Buzlar kıtası" Antarktika, erimeye devam ediyor... "Buzlar kıtası" Antarktika, erimeye devam ediyor...
İklim krizi ve yok olan habitatlar 'biyoçeşitlilik kaybını' artırıyor İklim krizi ve yok olan habitatlar 'biyoçeşitlilik kaybını' artırıyor "Dünya genelinde en keskin popülasyon kaybı yüzde 83’lük keskin bir düşüşle tatlı su türlerinde yaşanıyor" diyen WWF-Türkiye Doğa Koruma Direktörü Dr. Sedat Kalem, "Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de doğal alanlarımızı ve tür popülasyonlarımızı hızla kaybediyoruz" diye konuştu. Prof. Dr. Ahmet Karataş ise "Yapılan araştırmalara göre dünyada dakikada 36 futbol sahası büyüklüğünde ormanlık alan yok oluyor" ifadelerini kullandı.
Küresel ısınmaya çözüm: Ay tozuyla Güneş ışınlarını engellemek Küresel ısınmaya çözüm: Ay tozuyla Güneş ışınlarını engellemek Astrofizikçiler Güneş'ten gelen radyasyonu engellemek ilginç bir çözüm öneriyor.
2100 yılına kadar yok olma tehlikesiyle karşı karşıya 2100 yılına kadar yok olma tehlikesiyle karşı karşıya Dünyadaki biyolojik çeşitliliğin dörtte birinden fazlasının 2100 yılına kadar iklim ve arazi kullanımındaki değişikliklerin sonucu olarak yok olacak.
Araştırma: İklim değişikliği önlenmezse ısınma oranları 2090 yılına kadar dört katına çıkacak Araştırma: İklim değişikliği önlenmezse ısınma oranları 2090 yılına kadar dört katına çıkacak Küresel okyanus sıcaklığı verilerinin yeni ve kapsamlı bir incelemesi, araştırmacıların 1950'lerden bu yana okyanus ısınmasının net bir resmini çizmelerine ve gelecekteki ısınma senaryolarını tahmin etmelerine olanak sağladı.
İklim krizinin diğer yönü: Süper bilgisayarlar da tehdit altında! İklim krizinin diğer yönü: Süper bilgisayarlar da tehdit altında! Küresel ısınmanın etkileri artarken, iklim değişikliğinin sistemleri de olumsuz etkileyeceğini biliyoruz. Teknoloji ise etkilenecek alanlardan yalnızca biri.

En Çok Okunanlar

Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu'nun test sonuçları çıktı!
Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu'nun test sonuçları çıktı! İstanbul'da ünlülere yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu'nun uyuşturucu testi negatif çıktı.
SDG Halep'ten çekileceğini açıkladı
SDG Halep'ten çekileceğini açıkladı SDG lideri Mazlum Abdi, Halep’in doğusundaki güçlerin yarın saat 07.00 itibarıyla çekilerek Fırat’ın doğusuna yeniden konuşlanacağını açıkladı.
Test sonuçları belli olan Oktay Kaynarca'dan açıklama
Test sonuçları belli olan Oktay Kaynarca'dan açıklama Uyuşturucu soruşturması kapsamında adli kontrol kararıyla serbest bırakılan Oktay Kaynarca, uyuşturucu testi sonuçlarının belli olmasının ardından açıklama yaptı.
Tan Sağtürk görevden alındı
Tan Sağtürk görevden alındı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Bedri Tan Sağtürk görevden alındı. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Volkan Ersoy’un da görevine son verildi.
Eski futbolcu Ümit Karan dahil 13 isim tutuklandı
Eski futbolcu Ümit Karan dahil 13 isim tutuklandı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alınan 23 kişinin sorgusu tamamlandı. 13 kişi hakkında tutuklama kararı verildi, tutuklananlar arasında eski milli futbolcu Ümit Karan da yer aldı.
HTŞ yönetimindeki Şam güçleri Deyr Hafir’i vurdu
HTŞ yönetimindeki Şam güçleri Deyr Hafir’i vurdu HTŞ’ye bağlı güçler, Halep’in Deyr Hafir-Meskene hattında saldırı başlattı.
Bakan Uraloğlu canlı yayında rahatsızlandı
Bakan Uraloğlu canlı yayında rahatsızlandı Son dakika haberi... Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, canlı yayın sırasında rahatsızlandı. Gazetecinin sorusuna yanıt veremeyerek müsaade istedi.
17 yaşındaki Atlas'ın öldürüldüğü saldırının görüntüleri ortaya çıktı
17 yaşındaki Atlas'ın öldürüldüğü saldırının görüntüleri ortaya çıktı İstanbul Güngören'de 17 yaşındaki Atlas Çağlayan, 15 yaşındaki E.Ç. tarafından sokak ortasında bıçaklanarak öldürüldü. Kamuoyunda büyük üzüntü yaratan ve akıllara Mattia Ahmet Minguzzi cinayetini getiren olaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye