Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
3°C Rain and snow İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,35
Euro 50,26
Sterlin 57,88
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 6.374,05
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Kamu Toplu Sözleşmesi
Emekçinin sorunu belli: Toplu umutsuzluk Emekçinin sorunu belli: Toplu umutsuzluk Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) araştırması kamu personelinin durumunu ortaya koydu
Sessiz sedasız imza Sessiz sedasız imza Yaklaşık 600 bin işçiyi kapsayan kamu sözleşmesinde anlaşma sağlandı. Türk-İş ve Hak-İş, hükümet ile protokolü imzaladı. Ancak imza töreni kameraların önünde gerçekleşmedi. Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a sert eleştiriler yönelten Türk-İş Başkanı Ergün Atalay da imza törenine katılmadı.
Toplu sözleşme ikramiyesi nedir? Toplu sözleşme ikramiyesi ne kadar oldu? Toplu sözleşme ikramiyesi nedir? Toplu sözleşme ikramiyesi ne kadar oldu? Sendikalı memurlarımız toplu sözleşme ikramiyesi olarak alacakları tutar belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konuyla ilgili yaptığı açıklamada tüm sendikalı memurların bu ikramiyeyi almaları sağlanacağını ifade etti. Peki, Toplu sözleşme ikramiyesi nedir? Toplu sözleşme ikramiyesi ne kadar oldu?
Doğruyol: Devlet memurlarını sokağa davet ediyor! Doğruyol: Devlet memurlarını sokağa davet ediyor! Hakem Kurulu, memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına 2024'te yüzde 25 zam yapılacağı açıklamasına tepki gösteren Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, görüşmeleri “tiyatro” olarak yorumladı Doğruyol, “Merkez Bankası'nın bile 2024 yılı enflasyon hedefinin yüzde 33 olarak açıkladığı bir yerde devletin yani mevcut hükümetin, devlet memurlarına yüzde 25 zam önermesi devlet memurlarını sokağa davet etmektir” dedi.
Mustafa Destici'den hükümete memur zammı tepkisi Mustafa Destici'den hükümete memur zammı tepkisi BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yılı zamlarına ilişkin hükümetin yeni bir çalışma yaparak, "en az tahmini enflasyon rakamlarının üzerinde bir teklif sunması" yönündeki görüşünü ifade etti.
Memur-Sen zam için tarih verdi Memur-Sen zam için tarih verdi Son dakika haberleri... 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi'nde Kamu Görevlileri Hakem Heyeti üçüncü kez toplandı. Kurulun verdiği karar kesin olacak ve karara itiraz edilemeyecek. Memur Sen'den yapılan açıklamada karar için tarih verildi.
Süreç nasıl ilerleyecek? Süreç nasıl ilerleyecek? Yaklaşık 4 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde 1 Ağustos'ta başlayan süreç devam ediyor. Toplu sözleşmede dördüncü toplantı bugün yapılıp yapılmayacağı ise belirsizliğini koruyor. Tarafların 'uyuşmazlık' nedeniyle toplantı gerçekleştirmeyeceği iddia ediliyor. Uzlaşma sağlanamazsa Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başlayacak.
Memurlar sokaklara döküldü: Sefalet zammını kabul etmiyoruz Memurlar sokaklara döküldü: Sefalet zammını kabul etmiyoruz Memur-Sen ile hükümet arasında süren 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri sonucu telaffuz edilen rakamları kesinlikle kabul etmeyeceklerini ifade eden Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) ve 9 konfederasyon meydanlara indi. Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, görüşmeleri “tiyatroya” benzeterek “Sefalet zammını kabul etmiyoruz” dedi.
SAHİM-SEN'den zam açıklaması: 'Sağlıkçılarımız yurt dışına gitmek zorunda kalacak' SAHİM-SEN'den zam açıklaması: 'Sağlıkçılarımız yurt dışına gitmek zorunda kalacak' Gündemin ortasına adeta bir bomba gibi düşen 7. Kamu Toplu Sözleşmesi'nin ilk görüşmesi memurları ve memur emeklilerini adeta şoka soktu. SAHİM-SEN Genel Başkanı Özlem Akarken, sadaka değil, insanca, eğitimlerinin karşılığı olan bir ücret istediklerini belirterek, “ İğneden ipliğe her şeye her gün gelen zamlardan dolayı bu zam oranını duyunca kendimizi bir komedi filminin içinde zannettik. Türkiye yüzyılında artık geçinemiyoruz seslerini daha çok duyacağız. Orta direk diye bir sınıf kalmadı. Durum böyle devam ederse sağlıkçılarımız tek tek yurt dışına gitmek zorunda kalacak” dedi.
Memur yüzde 70 istiyordu... Memur yüzde 70 istiyordu... Son dakika haberleri... Memur ve memur emeklilerine yönelik 'kamu toplu sözleşmesi' görüşmelerinde iktidarın zam teklifi belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9 zam teklifinde bulunduklarını açıkladı. Işıkhan, 2025 yılını kapsayan dönemler içinse ilk 6 ay yüzde 6, ikinci 6 ay yüzde 5 zam teklifinde bulunduklarını belirtti.
Kamu Toplu Sözleşmesi zammı belli oldu mu? Memur ve memur emeklisinin sözleşmeleri ne zaman belli olacak?  7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi son durum... Kamu Toplu Sözleşmesi zammı belli oldu mu? Memur ve memur emeklisinin sözleşmeleri ne zaman belli olacak? 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi son durum... Milyonlar kamu görevlisinin gözü Toplu Sözleşme Görüşmeleri'ne çevrildi. Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin gözü, önümüzdeki 2 yılı kapsayacak maaş zammı görüşmelerine çevrildi.
Gözler 14 Ağustos'ta ilk teklifte Gözler 14 Ağustos'ta ilk teklifte Milyonlar kamu görevlisinin gözü Toplu Sözleşme Görüşmeleri'ne çevrildi. 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri’nde ilk aşaması tamamlanırken genele ve hizmet kollarına ilişkin maddelerin ön müzakeresi yapıldı. Kamu İşveren Heyeti’nin ilk teklifini 14 Ağustos’ta sunması planlanıyor.
Savdes-Sen Genel Başkanı Tuncay Cengiz: 'En düşük maaş yoksulluk sınırına yükseltilmeli’ Savdes-Sen Genel Başkanı Tuncay Cengiz: 'En düşük maaş yoksulluk sınırına yükseltilmeli’ 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinin başladığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde basın açıklaması yapan Birleşik Kamu-İş ve Savdes-Sen zam taleplerini açıkladı. Savdes-Sen Genel Başkanı Tuncay Cengiz "En düşük memur ücreti, yoksulluk sınırı olarak belirlenmeli" dedi.
Memur ve memur emeklisinin gözü toplu sözleşme sürecinde Memur ve memur emeklisinin gözü toplu sözleşme sürecinde Memur ve memur emeklilerini kapsayan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri 1 Ağustos itibarıyla başlayacak. Toplu sözleşme masasında yetkili konfederasyon Memur-Sen, maaş artış oranları ve kira yardımının da aralarında olduğu 120 maddelik teklifini 24 Temmuz'da kamuoyuyla paylaşacak.

En Çok Okunanlar

Yurttaşa saldıran o komutan Menzilci mi?
Yurttaşa saldıran o komutan Menzilci mi? CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesi kararına karşı açtığı dava öncesi adliye önünde yurttaşlara saldıran rütbeli jandarmanın Menzil cemaati mensubu olduğu iddia edildi.
Meclis’te tehdit krizi büyüyor
Meclis’te tehdit krizi büyüyor TBMM Genel Kurulu’nda Karayolları Trafik Kanunu teklifi görüşmeleri sırasında DEM Parti ile İYİ Parti arasında yaşanan gerilim sürerken, Meclis Başkanvekili Pervin Buldan’ın İYİ Partili Şenol Sunat’a yönelik sözleri milliyetçi kanadın sert tepkisini çekti.
Ümit Karan'ın ifadesi ortaya çıktı!
Ümit Karan'ın ifadesi ortaya çıktı! Ünlülere yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanan Ümit Karan'ın ifadesi ortaya çıktı. Karan'ın "Benim gece hayatım var ama uyuşturucu kabul etmem, başkalarının yuvalarını yıkmaya kimsenin hakkı yok, bir insanın kendini kurtarmak için 5 tane kişinin hayatını yıkabilmek bu kadar kolay olmamalı" dediği öğrenildi.
Kardeşini öldürdü, annesini yaraladı, intihar etti
Kardeşini öldürdü, annesini yaraladı, intihar etti Konya'da tartışma sırasında tabancayla ateş ettiği kız kardeşi Nida Türkmen’i (19) öldürüp, annesi İsmehan Türkmen’i (45) ağır yaralayan Nadir Türkmen (23), aynı silahla intihar etti. Bir süre önce cezaevinden çıktığı öğrenilen Nadir Türkmen’in 10’a yakın suç kaydının olduğu öğrenildi.
‘Profesör’ mazereti çöktü
‘Profesör’ mazereti çöktü Özel Medova Hastanesi’nin, SGK’li bir hastadan muayene için 4 bin 600 TL fark aldığı ortaya çıktı. SGK incelemesi sonucunda ücretin 3 bin 497 TL’lik kısmının mevzuata aykırı olduğu tespit edilerek hastaya iade edildi.
Meteoroloji'den kar ve kuvvetli rüzgar uyarısı!
Meteoroloji'den kar ve kuvvetli rüzgar uyarısı! Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Ocak Cumartesi gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre; 13 il için sarı kodlu uyarı yapılırken, AKOM cumartesiyi pazara bağlayan gece yarısından sonra kar yağışı görüleceğinin tahmin edildiğini duyurdu. Öte yandan rüzgarın ise; Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli esmesinin beklendiği kaydedildi.
Kombi bacası yerinden çıktı: 8 kişi hastaneye kaldırıldı!
Kombi bacası yerinden çıktı: 8 kişi hastaneye kaldırıldı! Elazığ'da kombi bacasının yerinden çıkması sonucu, aynı evdeki 4'ü çocuk 8 kişi zehirlendi. Evden birinin uyanarak durumu fark edip ekiplere haber vermesi, facianın önüne geçti.
Tan Sağtürk görevden alındı
Tan Sağtürk görevden alındı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Bedri Tan Sağtürk görevden alındı. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Volkan Ersoy’un da görevine son verildi.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye