Ukrayna'dan dünyaya örnek karar:
Ukrayna devlet başkanının eşi Olena Zelenska, "adaletin yeniden tesis edilmesine yönelik önemli bir adım" olarak nitelendirdiği bu hareketle, Ukrayna'nın işgali sırasında Rus askerlerinin cinsel saldırısından kurtulanlara tazminat ödemelerinin önümüzdeki birkaç hafta içinde başlayacağını açıkladı. Bu uygulamayla Ukrayna, dünyada bir ilke imza atacak.
En Çok Okunanlar
Mahkemeden emeklilerin aleyhine karar
Ankara 9. İdare Mahkemesi, emekli Yargıtay Üyesi Seyfettin Çilesiz’in 2023 yılında memura verilen ancak memur emeklilerine uygulanmayan seyyanen zamla ilgili işlemin iptali istemiyle açtığı davayı reddetti. Mahkeme, söz konusu yasal düzenlemenin Anayasa’ya aykırılık iddiasını da kabul etmedi. Kararı istinafa taşıyacaklarını kaydeden Çilesiz'in Avukat Ali Erdem Gündoğan, müvekkili adına Anayasa Mahkemesi’ne "bireysel başvuruda" bulunacaklarını da bildirdi.
'Özel liderliğinde, partimizi iktidara getireceğiz!'
CHP'li büyükşehir belediye başkanları tarafından yapılan ortak açıklamada "Kentlerimizde başlattığımız dönüşümü tüm ülkeye yayarak, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in liderliğinde ilk seçimlerde partimizi iktidara getireceğimize inanıyoruz" denildi.