Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
3°C Rain and snow İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,38
Euro 50,29
Sterlin 57,92
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 6.377,04
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
Bakan Kurum övünç kaynağı yaptı Bakan Kurum övünç kaynağı yaptı TBMM’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2026 bütçe görüşmelerinde Bakan Murat Kurum’un sunumu, madencilik ve su krizi gibi kritik başlıklara yer vermemesi nedeniyle tepki çekti. Konuşmanın büyük bölümünü konut projelerine ayıran Kurum’un, milyonlarca yurttaşın başvurduğu sosyal konutlarla övünmesi muhalefet tarafından “yoksulluğun göstergesi” olarak değerlendirildi.
CHP'li Bakırlıoğlu'ndan Bakan Kurum'a 'rezerv alan' tepkisi CHP'li Bakırlıoğlu'ndan Bakan Kurum'a 'rezerv alan' tepkisi CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bütçe görüşmelerinde ''Bu ülkede eğer holdingsen, Malatya’daki binalarını alıyorlar, İzmir’de, Çeşme’de Alaçatı’da en kupon arazileri veriyor. Burada rezerv alan mülksüzleştiriyor, iş zengine geldiği zaman zenginler mülküne mülk katıyor'' dedi.
TOKİ başvurusu ne zaman başlıyor? TOKİ 250 bin sosyal konut projesi başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır? TOKİ başvurusu ne zaman başlıyor? TOKİ 250 bin sosyal konut projesi başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır? TOKİ'nin 250 bin konutluk dev projesiyle ilgili başvuru detaylarını öğrenmek isteyen yurttaşlar araştırma yapıyor. Peki, TOKİ başvurusu ne zaman başlıyor? TOKİ 250 bin sosyal konut projesi başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır?
Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı ölü bulundu! Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı ölü bulundu! Çanakkale'de doğa yürüyüşünde kaybolan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Adil Bartu'nun (61) cansız bedeni 27 saat sonra BAKUT Arama Kurtarma Derneği'nin Balıkesir ekibi ile Balıkesir itfaiye ekipleri tarafından bulundu. Önce şapkası ardından da kayaların dibinde cansız bedeni bulunan Bartu'nun kanyon geçişi yaptığı sırada sele kapıldığı, sel sularının sürüklediği talihsiz adamın kayalara çarparak hayatını kaybettiği iddia edildi.
Marmaris Belediyesi'nden 'Sinpaş Kızılbük' açıklaması: Yıkım talimatı yok, rutin işlem Marmaris Belediyesi'nden 'Sinpaş Kızılbük' açıklaması: Yıkım talimatı yok, rutin işlem Marmaris Belediyesi, "Sinpaş'a yıkım kararı" başlıklı haberler hakkında açıklama yaptı. Belediye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kendilerine Sinpaş Kızılbük Resort Otel ve Devremülk inşaatıyla ilgili özel bir yıkım talimatı vermediğini Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından rutin bir yazı gönderildiğini açıkladı.
Bakanlık resmen duyurdu: Site yönetimlerinde yeni dönem! Bakanlık resmen duyurdu: Site yönetimlerinde yeni dönem! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hazırladığı yeni düzenleme ile site yönetimi hizmeti veren firmalar bakanlığın yetkilendirdiği şirketlerce denetlenecek.
'Binaların tamamı 1999 öncesi' 'Binaların tamamı 1999 öncesi' Adana Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanı Suphi Civelek iki yıl önce yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin Adana üzerindeki etkilerine ve olası depreme karşı yapılan çalışmalara ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu.
Bakan Murat Kurum vaadini unuttu! İBB adaylığında 'her mahalleye kreş götüreceğiz' demişti Bakan Murat Kurum vaadini unuttu! İBB adaylığında 'her mahalleye kreş götüreceğiz' demişti Belediye kreşlerinin kapatılması için valiliklere talimat gönderen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın başındaki Murat Kurum, İBB başkanlığına adaylığı sırasında "her mahalleye kreş" vadetmişti.
Sağlık sorunlarını gerekçe gösterdi Sağlık sorunlarını gerekçe gösterdi Son dakika haberi.... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki istifa etti. Özhaseki, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Üstlendiğim bu kutlu görevi sağlık sorunlarım sebebiyle kendi dileğimle bırakmak istediğimi Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim. " ifadelerini kullandı.
İliç maden kazası komisyonunda tartışma... İliç maden kazası komisyonunda tartışma... Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Çöpler Altın Madeni'nde 9 işçinin toprak altında kaldığı liç kaymasıyla ilgili TBMM'de kurulan İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu ikinci kez toplandı. CHP'li Yavuzyılmaz'ın komisyonda Murat Kurum'a yönelik söylediği sözler, AKP'li ve MHP'li üyeler tarafından tepki ile karşılandı.
İliç faciasını araştıracaklara bak! İliç faciasını araştıracaklara bak! 9 maden işçisinin can verdiği faciayı araştıracak heyette, adı birçok tartışmaya konu olan AKP’li Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman da var.
5.8 milyar değerinde... 5.8 milyar değerinde... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) depremin yıktığı kentlerde konut yapımı için art arda ihaleye çıkıyor.
"Makam için ahlaklarından vazgeçiyorlar" "Makam için ahlaklarından vazgeçiyorlar" İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediyenin yönetim kadrolarıyla bir araya geldi. Belediye başkanlığı döneminde yaşadıklarını anlatan Soyer, “Bu yolculukta ihanet edenler oldu, arkadan hançerleyenler oldu. Onlar için üzülüyorum. O sahip olmak istedikleri unvan, makam neyse, onun için aile terbiyelerinden, ahlaklarından vazgeçiyorlar, çok yazık. Hayat ondan ibaret değil ki” dedi.
İmar affı suçlaması İmar affı suçlaması TMMOB Başkanı Emin Koramaz, depremde can kaybının artmasına neden olan imar affında AKP’nin adayı Murat Kurum’un da imzası bulunduğuna işaret etti. Koramaz, “Kurum suç ortağıdır” dedi.
Alışveriş poşetine zam mı geldi? Alışveriş poşeti ne kadar oldu? Alışveriş poşetine zam mı geldi? Alışveriş poşeti ne kadar oldu? Marketlerde bulunan alışveriş poşetlerine zam gelip, gelmediği yurttaşlar tarafından araştırılmaya başladı. 2024 yılı itibarıyla ise marketlerde bulunan alışveriş poşetlerinin ne kadar olacağı merak ediliyor. Peki, Alışveriş poşetine zam mı geldi? Alışveriş poşeti ne kadar oldu?
Emlak Konut, İzmir'de deniz manzaralı kamu arazilerini satıyor! Emlak Konut, İzmir'de deniz manzaralı kamu arazilerini satıyor! Emlak Konut, İzmir'in Dikili ve Seferihisar ilçesindeki kamuya ait ve denize yakınlığıyla dikkat çeken 4 parseli ihale ile satışa çıkardı.
Vedad Gürgen kimdir? Yeni Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen kaç yaşında, nereli? Vedad Gürgen kimdir? Yeni Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen kaç yaşında, nereli? 28 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nin ardından yeniden göreve gelen Erdoğan, yeni kabineyi açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre yeni bakan yardımcılarının kimler olduğu belli oldu. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre Yeni Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen oldu. Yurttaşlar, Vedad Gürgen hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki, Vedad Gürgen kimdir? Yeni Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen kaç yaşında, nereli?
Refik Tuzcuoğlu kimdir? Yeni Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu kaç yaşında, nereli? Refik Tuzcuoğlu kimdir? Yeni Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu kaç yaşında, nereli? 28 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nin ardından yeniden göreve gelen Erdoğan, yeni kabineyi açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre yeni bakan yardımcılarının kimler olduğu belli oldu. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre Yeni Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu oldu. Yurttaşlar, Refik Tuzcuoğlu hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki, Refik Tuzcuoğlu kimdir? Yeni Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu kaç yaşında, nereli?
Hasan Suver kimdir? Yeni Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Suver kaç yaşında, nereli? Hasan Suver kimdir? Yeni Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Suver kaç yaşında, nereli? 28 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nin ardından yeniden göreve gelen Erdoğan, yeni kabineyi açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre yeni bakan yardımcılarının kimler olduğu belli oldu. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre Yeni Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Suver oldu. Yurttaşlar, Hasan Suver hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki, Hasan Suver kimdir? Yeni Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Suver kaç yaşında, nereli?
Fatma Varank kimdir? Yeni Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatma Varank kaç yaşında, nereli? Fatma Varank kimdir? Yeni Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatma Varank kaç yaşında, nereli? 28 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nin ardından yeniden göreve gelen Erdoğan, yeni kabineyi açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre yeni bakan yardımcılarının kimler olduğu belli oldu. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre Yeni Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatma Varank oldu. Yurttaşlar, Fatma Varank hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki, Fatma Varank kimdir? Yeni Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatma Varank kaç yaşında, nereli?
Muğla’da doğa katliamını yargı da durduramadı Muğla’da doğa katliamını yargı da durduramadı Muğla 3. İdare Mahkemesi’nin Marmaris’in Hisarönü Koyu’nda başlayan doğa katliamına “dur” demesine rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı planların yerine yenisini yayımladı.
Heyelan bölgesine konut diktiler Heyelan bölgesine konut diktiler Birinci derecede riskli alan olduğu için bilim insanlarının ‘Heyelan riski vardır’ yönündeki 6 ayrı raporu dikkate almayan bakanlık, Uzundere’yi kentsel dönüşüm adı altında yapılaşmaya açtı.
'İnşaatları 8'e katlar' 'İnşaatları 8'e katlar' Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen eski başbakanlardan Tansu Çiller’e ait arazinin de aralarında bulunduğu, İstanbul Sarıyer Kısırkaya’daki 60 parseli kapsayan bölgenin imar planlarını değiştirdi.
'Kaçağa polis kalkanı' için konuştu! 'Kaçağa polis kalkanı' için konuştu! Tarihi Kuşkonmaz Camisi'nin bitişiğindeki kaçak kafelerin yıkımının polis ve zabıta ekipleri tarafından engellenmesine tepki gösteren Ekrem İmamoğlu, "Polisimizi bu görüntüye mahkûm eden, bakın kim yetkiliyse; hepinizi kınıyorum. Ayıptır. Devletin bir zabıtasına karşı bir kafeteryayı koruyacak kadar akıl gitmiş" dedi.
'Elinizi tutan mı vardı?' 'Elinizi tutan mı vardı?' İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Meclisi'nde "İstanbul'a 1,5 milyon konutu 5 yılda yapacağız" diyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a tepki gösterdi. İmamoğlu, "Elinizi tutan mı vardı sayın bakan? Hadi 21 yılı kenara bırakalım, son 5 yıldır neredeydiniz?" dedi.
Satacak yer kalmadı, tarım alanlarına göz diktiler Satacak yer kalmadı, tarım alanlarına göz diktiler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Bodrum Milli Emlak Müdürlüğü, Muğla’nın üç farklı ilçesinde devlet arazilerini 24 ay taksitle satışa çıkardı.
İBB Ekibi Cumhuriyet'e anlattı İBB Ekibi Cumhuriyet'e anlattı İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, üç yıldır sürdürdüğü riskli binaları tespit etmeye yönelik çalışmalar, Kahramanmaraş depremlerinin ardından hız kazandı. İyileştirme projeleri kapsamında, 10 Mart günü, Bağcılar’da, Petek Apartmanını analiz eden İBB ekibinden, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Özlem Tut ile Şehircilik Atölyesi Daire Başkanı Rahmi Hızır, binaları inceleme aşamalarını Cumhuriyet’e anlattı.
Bakan Nureddin Nebati'den 'kiralık konut' açıklaması Bakan Nureddin Nebati'den 'kiralık konut' açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ülkeye 'kiralık konut üreticisi' kavramını getirerek, kiralık konut arzını artıracağız. Kiralık konutlar, kentsel dönüşümde riskli yapı malik ve kiracılarına sunulacak" açıklamasını yaptı.
Bakan Murat Kurum'dan depremde yıkıma uğrayan Kırıkhan için konut açıklaması Bakan Murat Kurum'dan depremde yıkıma uğrayan Kırıkhan için konut açıklaması Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay’ın Kırıkhan ilçesine 18 bin konut yapılacağını, Mart, Nisan ve Mayıs ayları içerisinde 13 bin 350 konutun yapımına başlanacağını açıkladı.

En Çok Okunanlar

Meteoroloji'den kar ve kuvvetli rüzgar uyarısı!
Meteoroloji'den kar ve kuvvetli rüzgar uyarısı! Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Ocak Cumartesi gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre; 13 il için sarı kodlu uyarı yapılırken, AKOM cumartesiyi pazara bağlayan gece yarısından sonra kar yağışı görüleceğinin tahmin edildiğini duyurdu. Öte yandan rüzgarın ise; Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli esmesinin beklendiği kaydedildi.
AFAD duyurdu: İzmir'de deprem!
AFAD duyurdu: İzmir'de deprem! AFAD Deprem Dairesi, İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında 3.8 büyüklüğünde ve yerin 7 kilometre derinliğinde bir deprem yaşandığını aktardı.
Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu'nun test sonuçları çıktı!
Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu'nun test sonuçları çıktı! İstanbul'da ünlülere yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu'nun uyuşturucu testi negatif çıktı.
Eski futbolcu Ümit Karan dahil 13 isim tutuklandı
Eski futbolcu Ümit Karan dahil 13 isim tutuklandı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alınan 23 kişinin sorgusu tamamlandı. 13 kişi hakkında tutuklama kararı verildi, tutuklananlar arasında eski milli futbolcu Ümit Karan da yer aldı.
Tan Sağtürk görevden alındı
Tan Sağtürk görevden alındı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Bedri Tan Sağtürk görevden alındı. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Volkan Ersoy’un da görevine son verildi.
Almanya ehliyeti Türkiye'de geçersiz sayılan gurbetçiye 7 bin lira ceza
Almanya ehliyeti Türkiye'de geçersiz sayılan gurbetçiye 7 bin lira ceza Almanya’da yaşayan taksi şoförü Halit Tuncer, Aydın’da geçerli Almanya ehliyetini ibraz etmesine rağmen, 30 yıl önce iptal edilen Türkiye ehliyetini yenilemediği gerekçesiyle 7 bin 431 TL para cezası kesildiğini söyledi. Tuncer, yabancı sürücü belgeleriyle Türkiye’de araç kullanımına izin veren mevzuata rağmen uygulamanın haksız olduğunu belirterek yetkililere çağrıda bulundu.
SDG Halep'ten çekileceğini açıkladı
SDG Halep'ten çekileceğini açıkladı SDG lideri Mazlum Abdi, Halep’in doğusundaki güçlerin yarın saat 07.00 itibarıyla çekilerek Fırat’ın doğusuna yeniden konuşlanacağını açıkladı.
Meteoroloji'den Marmara için 'soğuk hava' alarmı
Meteoroloji'den Marmara için 'soğuk hava' alarmı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz üzerinden gelecek soğuk hava dalgası nedeniyle Marmara Bölgesi için uyarılarda bulundu. Yapılan tahminlere göre Karadeniz üzerinden giriş yapan soğuk hava kütlesi, bölgede 22 Ocak Perşembe gününe kadar etkisini hissettirmeye devam edecek.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye