Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
7°C Hafif yağmur İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,36
Euro 50,36
Sterlin 57,98
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 6.414,94
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Askerlik ve doğum borçlanması
Sosyal medyada gündem olmuştu... Sosyal medyada gündem olmuştu... Milyonlarca çalışanı ilgilendiren yeni yılın asgari ücretindeki "2 lira" sosyal medyada gündem oldu. Peki asgari ücret neden 17.000 TL değil de 17.002 TL olarak açıklandı? İşte ayrıntılar...
Uzmanlar uyardı Uzmanlar uyardı Milyonlarca çalışan 9 Eylül 1999 öncesi işe girişi olanlar EYT kapsamında erken emeklilik hakkı kazanmıştı. Bu imkandan yararlanamayan yurttaşlar, erken emeklilik için formül arıyor. Uzmanlar ise erken emeklilik için iki önemli kritere dikkat çekti.
SGK uzmanı uyardı SGK uzmanı uyardı Yeni yılda asgari ücretin artmasıyla beraber hizmet borçlanmalarının maliyeti de aynı oranda artacak. Bu çerçevede bir değerlendirme yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, asgari ücretle birlikte borçlanma maliyetlerinin de artacağını söyledi.
Asgari ücret zammıyla 7 ödenek değişti! İşsizlik maaşı, kıdem tazminatı, 65 yaş aylığı ne kadar oldu? Asgari ücret zammıyla 7 ödenek değişti! İşsizlik maaşı, kıdem tazminatı, 65 yaş aylığı ne kadar oldu? Asgari ücretin net 11.402 liraya yükseldi. Asgari ücrete ara zam yapılması sonrasında pek çok kalemde değişiklik yaşandı. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, işsizlik maaşı, staj ücretleri, GSS primi asgari ücretteki artışla birlikte değişti. İşte madde madde asgari ücretle birlikte değişecekler...
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkıma uğrayan 11 ilde bulunan EYT mağdurları için borçlanma ve ihya başvuruları 31 Ağustos’a kadar uzatıldı.
EYT'de kritik 2 gün! EYT'de kritik 2 gün! EYT düzenlemesinde yaş sınırının kaldırılmasının ardından eksik gün ve prim için borçlanma başvurusu yapılması gerekiyor. Askerlik ve doğum borçlanması için bu hak geçerli. Borç başvurusu ve hesabı 2023'e kalırsa, SGK yaklaşık yüzde 54 daha fazla borçlanma primi hesap edecek. Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) gündeminde olan askerlik ve doğum borçlanması ücretleri, yeni yapılan asgari ücret zammıyla birlikte değişecek. İşte 2023 askerlik ve doğum borçlanması ne kadar olacak?
Uzmanından EYT'lilere 'borçlanma' uyarısı Uzmanından EYT'lilere 'borçlanma' uyarısı Asgari ücretin yüzde 54.66 artmasıyla birlikte EYT'liler başta olmak üzere hizmet borçlanması yapmak isteyenlerin de günlük borçlanma tutarları en az yüzde 54.66 düzeyinde artmış oldu. Vergi uzmanı Muhammet Bayram da konuya ilişkin uyarıda bulunarak "EYT kapsamında emekli olacak vatandaşlarımızın yeni yıl gelmeden borçlanmalarını yapmaları ceplerinden fazladan yüzde 54.66 daha az para çıkmasına yarayacak olduğundan, kendilerini bir an önce borçlanmalarını yapmaları konusunda uyarıyoruz" açıklamasını yaptı.
Asgari ücret 8 bin 506 TL oldu! Asgari ücret 8 bin 506 TL oldu!

En Çok Okunanlar

‘Protokolü bilmeyen Dışişleri’nden öğrensin’
‘Protokolü bilmeyen Dışişleri’nden öğrensin’ Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack’ı bakanlıkta kabul etti. Kamuoyunda, görüşmenin içeriğinden çok, Barrack’ın tam ortada yer aldığı fotoğraf konuşuldu. Bu fotoğrafa, “Barrack ev sahibi mi” şeklinde eleştiriler geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Namık Tan, tüm ülkelere uygulanan bu protokolün yanlış olduğunu söyleyerek, “Protokol esaslarını bir sebeple bilmeyenler yetkili kurum olarak Dışişleri Bakanlığımıza başvurarak gerekli bilgiyi alabilirler” dedi.
O jetten Vakıfbank Genel Müdürü çıktı
O jetten Vakıfbank Genel Müdürü çıktı İBB davasının firari sanığı Murat Gülibrahimoğlu tarafından kiralanan özel jeti Ekrem İmamoğlu’nun hiç kullanmadığı ortaya çıkarken Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih’in jetle sık seyahat ettiği ortaya çıktı.
Cinayetin ayrıntıları ortaya çıktı!
Cinayetin ayrıntıları ortaya çıktı! İstanbul'da otomobilin içinde başından vurulmuş halde bulunan cesetle ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 3 şüphelimin ifadeleri alındı. Hakkında 36 yıl hapis cezası nedeniyle yurt dışına çıkmaya çalışan şüpheli Emrah A.'nın kendisine yardım etmeye çalışan Özgür Yurdakul’un onu insan kaçakçılarına teslim edeceğini öğrendiğinde 'Beni başkasına mı teslim edeceksiniz' diyerek başından vurduğu tespit edildi.
Almanya ehliyeti Türkiye'de geçersiz sayılan gurbetçiye 7 bin lira ceza
Almanya ehliyeti Türkiye'de geçersiz sayılan gurbetçiye 7 bin lira ceza Almanya’da yaşayan taksi şoförü Halit Tuncer, Aydın’da geçerli Almanya ehliyetini ibraz etmesine rağmen, 30 yıl önce iptal edilen Türkiye ehliyetini yenilemediği gerekçesiyle 7 bin 431 TL para cezası kesildiğini söyledi. Tuncer, yabancı sürücü belgeleriyle Türkiye’de araç kullanımına izin veren mevzuata rağmen uygulamanın haksız olduğunu belirterek yetkililere çağrıda bulundu.
Tatlıses 'şüpheli' sıfatıyla ifade verdi
Tatlıses 'şüpheli' sıfatıyla ifade verdi Şarkıcı İbrahim Tatlıses, İzmir'de eski menajeri Şule Yazar'ın suç duyurusu üzerine şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı. İzmir Adliyesi'nde ifade veren Tatlıses’in, Yazar hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.
Büyükelçi mi sömürge valisi mi?
Büyükelçi mi sömürge valisi mi? Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in Ankara'da ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack'ı kabul ettiği görüşme sonrası Bakanlık sayfasından servis edilen fotoğraflar büyük tepkiye neden oldu.
Fenerbahçe'den tarihi sosyal sorumluluk projesi!
Fenerbahçe'den tarihi sosyal sorumluluk projesi! Fenerbahçe Kulübü, sportif direktör Devin Özek'in fikir öncülüğünde hayata geçirilen "Geleceğe Umut" projesini duyurdu. Bu projeyle sarı-lacivertliler transferlerde oyuncu maaşlarının yüzde 1'ini dezavantajlı çocukların eğitim, gelişim ve geleceğine katkı sunacak özel program için ayıracak. Sarı-lacivertliler, maaşından katkı sağlanmasını kabul etmeyen futbolcularla transfer görüşmelerini ilerletmeyecek.
PFDK, teknik sorumlulara verilen cezaları açıkladı
PFDK, teknik sorumlulara verilen cezaları açıkladı PFDK, bahis oynayan teknik direktörler ve gözlemcilerin aralarında bulunduğu 153 ismin cezalarını açıkladı. Söz konusu şahıslara 45 gün ila 12 ay arasında hak mahrumiyeti cezası verildi.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye