Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
7°C Hafif yağmur İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,38
Euro 48,49
Sterlin 55,62
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 6.387,49
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Ağız ve diş sağlığı merkezleri
Kalitesiz, eksik malzemeyle diş sağlığı Kalitesiz, eksik malzemeyle diş sağlığı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde (ADSM) kullanılan malzemelerin birçoğunun eksik olduğuna vurgu yapan Genel Sağlık İş-Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, mevcut olan malzemelerin ise kalitesiz olduğunu belirtti. Uğur, “Doktorlar ve diğer sağlık çalışanları işlerini hem kalitesiz hem de eksik malzemelerle birlikte yapmaya çalışıyor ve bundan şikayetçiler” dedi.
dolgu tutmayacak hale gelmiş dolgu tutmayacak hale gelmiş Genel Sağlık-İş, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’ndeki (ADSM) sorunlara dikkat çekti. Sendika “ADSM’ler dolgu tutmayacak hale gelmiş, çürüğe çıkmasına ramak kalmıştır” açıklamasında bulundu.
Diş hekimleri iş bıraktı: Artık hizmet üretemez durumdayız Diş hekimleri iş bıraktı: Artık hizmet üretemez durumdayız Özlük hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle ülke genelinde iş bırakan diş hekimleri ve sağlık çalışanları adına basın açıklamasını okuyan SES İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Başak Edge Gürkan, “Yüksek MHRS sayıları, kısıtlı süreler, eksik istihdam, sağlıksız ve güvenli olmayan birimler, düşük ücretler, tükenmişlik ile ağız ve diş sağlığı birimlerinde artık hizmet üretemez durumdayız” dedi.
Üç yıl sonra yer değişikliği Üç yıl sonra yer değişikliği Alanya ADSM'de mutemet olarak görev yapan sağlık çalışanı, 2021’de sağlık sorunları nedeniyle görev yerinin değiştirilmesini istedi. Dilekçeye yanıt üç yıl sonra geldi.
Antik dönemdeki insanların dişleri nasıl bu kadar düzgündü? Antik dönemdeki insanların dişleri nasıl bu kadar düzgündü? Diş telleri ve florürlü diş macunundan binlerce yıl önce, tarih öncesi insanlar genellikle sağlıklı dişlere sahipti. Peki bu nasıl mümkün oluyordu?
'Hekimle hasta karşı karşıya' 'Hekimle hasta karşı karşıya' Ağız ve diş sağlığında yaşanan “5 yıl sonraya randevu” sorunu Cumhuriyet’in haberiyle gündeme geldi. Sağlık Bakanlığı ise çözüm için hekim sayısı yerine iş yükünü artırdı. Hekime fazla mesai, hastaya kısa randevu uygulaması tepki çekti.
Ağız ve diş sağlığında kriz Ağız ve diş sağlığında kriz Yurttaş, diş sağlığı hizmetine ulaşamıyor. Ağız ve diş sağlığı merkezleri (ADSM) ile üniversite hastanelerinde hekim ve ekipman eksikliği yaşanıyor. ADSM’lerde sadece çekim ve dolgu yapılıyor. Üniversite hastanelerinde ise beş yıl sonraya randevu veriliyor.
CHP’li Sındır: Yurttaş randevu, doktorlar kadro bekliyor CHP’li Sındır: Yurttaş randevu, doktorlar kadro bekliyor CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, atama bekleyen Ağız ve Diş Sağlığı teknikerlerinin durumunu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu. Sındır, “Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerlerinin yaklaşık mezun sayısının 35bin kişiyi aşmasına rağmen şu ana kadar kamuda toplam alım sayısının 3 bin civarında. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde yeterli teknik personel yok. Yurttaşlarımız Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde personel eksikliğinden dolayı randevu alamıyor” dedi.
ADSM'lerde yurttaş diş tedavisine ulaşamıyor ADSM'lerde yurttaş diş tedavisine ulaşamıyor Ağız ve diş sağlığı merkezlerinde (ADSM) personel sayılarının yetersizliği hastaların sağlık hizmetine erişimini güçleştiriyor. Yurttaşlar, ağız ve diş sağlığı sorunlarında yeterli kamu hizmeti alamıyor ve ADSM’lerde randevu bulamıyor.

En Çok Okunanlar

Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu'nun test sonuçları çıktı!
Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu'nun test sonuçları çıktı! İstanbul'da ünlülere yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu'nun uyuşturucu testi negatif çıktı.
Eski futbolcu Ümit Karan dahil 13 isim tutuklandı
Eski futbolcu Ümit Karan dahil 13 isim tutuklandı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alınan 23 kişinin sorgusu tamamlandı. 13 kişi hakkında tutuklama kararı verildi, tutuklananlar arasında eski milli futbolcu Ümit Karan da yer aldı.
Kürtçe ulusal dil oldu, Nevruz Bayramı resmi tatil ilan edildi
Kürtçe ulusal dil oldu, Nevruz Bayramı resmi tatil ilan edildi Cihatçı HTŞ lideri Ahmed El-Şara tarafından yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Suriyeli Kürtlere ilişkin yeni kararlar alındı. Kararnameyle Kürtçe ulusal dil olarak kabul edilirken, Nevruz Bayramı da resmi tatil ilan edildi.
Bakan Uraloğlu canlı yayında rahatsızlandı
Bakan Uraloğlu canlı yayında rahatsızlandı Son dakika haberi... Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, canlı yayın sırasında rahatsızlandı. Gazetecinin sorusuna yanıt veremeyerek müsaade istedi.
17 yaşındaki Atlas'ın öldürüldüğü saldırının görüntüleri ortaya çıktı
17 yaşındaki Atlas'ın öldürüldüğü saldırının görüntüleri ortaya çıktı İstanbul Güngören'de 17 yaşındaki Atlas Çağlayan, 15 yaşındaki E.Ç. tarafından sokak ortasında bıçaklanarak öldürüldü. Kamuoyunda büyük üzüntü yaratan ve akıllara Mattia Ahmet Minguzzi cinayetini getiren olaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.
‘Protokolü bilmeyen Dışişleri’nden öğrensin’
‘Protokolü bilmeyen Dışişleri’nden öğrensin’ Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack’ı bakanlıkta kabul etti. Kamuoyunda, görüşmenin içeriğinden çok, Barrack’ın tam ortada yer aldığı fotoğraf konuşuldu. Bu fotoğrafa, “Barrack ev sahibi mi” şeklinde eleştiriler geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Namık Tan, tüm ülkelere uygulanan bu protokolün yanlış olduğunu söyleyerek, “Protokol esaslarını bir sebeple bilmeyenler yetkili kurum olarak Dışişleri Bakanlığımıza başvurarak gerekli bilgiyi alabilirler” dedi.
Gökçek'ten Arınç'a 'parsel parsel' yanıtı
Gökçek'ten Arınç'a 'parsel parsel' yanıtı Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Melih Gökçek, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın sözlerine cevap verdi. "Bülent Arınç AK Partili, ben de AK Partiliyim" diyen Gökçek, "konuşması halinde parti içinde tartışma çıkacağını ve Erdoğan'ın bundan rahatsız olacağını" söyledi.
Almanya ehliyeti Türkiye'de geçersiz sayılan gurbetçiye 7 bin lira ceza
Almanya ehliyeti Türkiye'de geçersiz sayılan gurbetçiye 7 bin lira ceza Almanya’da yaşayan taksi şoförü Halit Tuncer, Aydın’da geçerli Almanya ehliyetini ibraz etmesine rağmen, 30 yıl önce iptal edilen Türkiye ehliyetini yenilemediği gerekçesiyle 7 bin 431 TL para cezası kesildiğini söyledi. Tuncer, yabancı sürücü belgeleriyle Türkiye’de araç kullanımına izin veren mevzuata rağmen uygulamanın haksız olduğunu belirterek yetkililere çağrıda bulundu.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye