Uluslararası fuhuşa 175 yıl hapis

Rusya, Ukrayna, Etiyopya ve Kazakistan'dan "iş bulma" vaadiyle getirdikleri kadınlara, Ankara'da zorla fuhuş yaptırdıkları iddia edilen 17 kişi hakkında dava açıldı.

Uluslararası fuhuşa 175 yıl hapis
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 25.02.2014 - 12:39

İddianamede, suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen Dursun Tatar ile örgüt yöneticileri Nedim Akgül, Marina Genç ve Ümit Veli Tatar'ın, "fuhuş", "insan ticareti" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından 175'er yıl hapsi istendi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Şahin tarafından hazırlanan iddianamede, Uluslararası menajerlerle irtibatlı örgütün, "eğlence mekanlarında çalışma" vaadiyle kandırdıkları kadınları Türkiye'ye getirdiği kaydedildi.

Kadınların Türkiye'ye davet edilmesi işini, Çankaya'da eğlence merkezi işleten Dursun Tatar'la ilişkisi bulunan Rus uyruklu Türkiye vatandaşı Marina Genç ve Alesya Ugrovatova'nın yaptığı iddia edilen iddianamede, Türkiye'ye gelmeyi taahhüt eden kadınların pasaport, vize ve konaklama işlemlerinin, örgüt üyelerince halledildiği anlatıldı.

Eğlence mekanlarında çalışmaya başlayan kadınların, Türkiye'ye alışması için bir süre serbest hareket ettiği belirtilen iddianamede, daha sonra kadınların fuhşa zorlandığı, kaçmaya çalışanların pasaportlarının alındığı, tehdit ve şiddete maruz bırakıldığı savunuldu.

İddianamede, şüpheli Ümit Veli Tatar'ın, babası Dursun Tatar il veya yurt dışındayken örgütün işlerini yürüttüğü ileri sürüldü.

Şüpheli Nedim Akgül'ün ise örgütün "tehdit ve şiddet" kanadının yöneticisi olduğu öne sürülen iddianamede, Akgül'ün, kontrolündeki örgüt üyeleriyle tahsilat işlemi yaptığı, mekana gelen müşterilere zorla senet imzalattığı iddia edildi.

Fuhşa sürüklenen kadınların, "ekonomik durumu kötü, parçalanmış ailelerin çocukları" olduğuna dikkati çekilen iddianamede, kadınların, içinde bulundukları zor şartlar nedeniyle seslerini çıkaramadığı kaydedildi.

 Örgüte özel şifreli konuşma

İddianamede, örgüt lider, yönetici ve üyelerinin, teknik takipten kaçabilmek için şifreli sözcükler kullandığına yer verildi.

Örgütün, fuhuş yaptırdığı kadınlara "işçi-amele", kazandığı paraya "sigorta", kadınların zorla tutulduğu yere ise "lojman" gibi isimler taktığı belirtilen iddianamede, şüphelilerin telefon dinlemelerine karşı tedbirli davrandığı, yüzyüze görüşmeleri tercih ettiği kaydedildi.

Soruşturma kapsamında, örgütün hesaplarına ve mal varlığına el konulduğu ifade edilen iddianamede, Dursun Tatar ve Marina Genç'in banka hesaplarında, suç gelirinden kaynaklanan yüklü miktarda para tespit edildiği ileri sürüldü.

 İstenen cezalar

Şüpheliler Dursun Tatar, Nedim Akgül, Marina Genç ve Ümit Veli Tatar'ın "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "11 kez insan ticareti yapma", "fuhuş", "2 kez nitelikli yağma" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından 175'er yıl hapsi istenin iddianamede, şüphelilerin ayrıca örgüt üyelerinin işlediği suçlardan da cezalandırılması talep edildi.

İddianamede, şüpheli Alesya Ugrovatova, Ali Aktaş, Hüseyin Karakamalak, Ahmet Kiraz, Ali Rıza Ayduğan, Namık Kemal Uysal, Murat Gülbağ, Hakan Gülcü, Serkan Çelebi, Yavuz Tokluk, Metin Horum, Özkan Aslan ve Ahmet Emrah Işık'ın da "örgüt üyeliği" ve bir dizi suçtan cezalandırılası istendi.

Sanıklar, iddianameyi kabul eden Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler