Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Tahliye kararı verildi

Aralarında Fatih Terim ile ünlü futbolcuların da olduğu çok sayıda kişiyi yüksek getirili 'gizli fon' vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Seçil Erzan davasında ara karar açıklandı.

Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Tahliye kararı verildi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 20.09.2024 - 22:14

Yüksek getirili gizli fon vaadiyle aralarında Fatih Terim ile Fernando Muslera, Arda Turan, Emre Belözoğlu gibi ünlü futbolcuların da olduğu 30'dan fazla kişiyi yüksek getirili gizli fon vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla 11 Nisan 2023'ten beri tutuklu olan Denizbank'ın eski Florya Şube Müdürü Seçil Erzan'ın, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanmasına bugün devam edildi.

Tutuklu sanıklar Seçil Erzan ile Ali Yörük, duruşmaya jandarma eşliğinde getirildi. Tutuksuz sanıklar, bazı müştekiler ile avukatları duruşmada hazır bulundu. 

Sabah saat 11.00'de başlayan duruşma, Seçil Erzan'ın Fatih Terim'in müşteki olarak Bodrum'da verdiği ifadesine karşı savunmasıyla devam etti. Erzan, yargılama devam ederken hazırlanan ve dosyayla birleştirilen iddianameler yönünden de savunma yaptı. Duruşmada tanık olarak Denizbank'ın eski çalışanları dinlendikten sonra müşteki avukatları ile sanık avukatlarının talepleri alındı.

BİR SANIĞA TAHLİYE

Gece saat 22.20'de sona eren duruşmada ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ali Yörük'ün, yurt dışına çıkış yasağı ile imza atma şeklinde adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Mahkeme, Seçil Erzan'ın ise delilleri yok etme, gizleme ya da değiştirme ihtimali ve kaçma şüphesinin bulunduğunu belirterek tutukluluk halinin devamına hükmetti.

BANKA ÇALIŞANLARI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Mahkeme, müşteki ve sanık avukatlarının, Hakan Ateş ile Mehmet Aydoğdu'nun mahkemede tanık olarak dinlenilmeleri talebini reddetti. Denizbank çalışanları hakkında, "Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan suç duyurusunda bulunulmasına karar veren mahkeme, Denizbank'a yazı yazılarak Seçil Erzan'ın Denizbank uzantılı maillerinin temin ederek mahkemeye göndermelerine karar verdi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon