Uludere'de tek kusur ölenlerin!

Uludere soruşturmasından takipsizlik kararı çıktı. Çoğu çocuk 35 kişinin yaşamını yitirdiği facia da asker de sorumluluk almadı.

Uludere'de tek kusur ölenlerin!
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 07.01.2014 - 09:24

Genelkurmay, askeri savcılığın Uludere soruşturmasının bittiğini ve takipsizlik kararı verildiğini açıkladı. Askerlerin bir kusurunun olmadığı sonucuna varıldı. İç hukuk yolu tamamen kapandı. Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'nın dosyayı gönderdiği askeri savcılık, takipsizlik kararı verdi.

Katliamda yakınlarını kaybeden Ferhat Encü kararı twitter hesabından duyururken, ailelerin avukatı Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, kendilerine ulaşan bir karar olmadığını söyledi.

HÜKÜMET ASKERLERİ İŞARET ETMİŞTİ

28 Aralık 2011 akşamı Türk Hava Kuvvetlerinin, Şırnak'ın Uludere ilçesi yakınlarındaki Irak topraklarında F-16 savaş uçaklarıyla yaptığı bombardıman sonucunda çoğu çocuk yurttaş hayatını kaybetmiş, bir kişi de yaralı olarak kurtulmuştu. Operasyonda hayatını kaybedenlerin, başka geçim kaynakları olmadığı için Irak'tan Türkiye'ye mazot ve sigara getiren köylüler olduğu anlaşılmıştı.

Dönemin işleri Bakanı İdris Naim Şahin ile AKP sözcüsü Hüseyin Çelik, Uludere katliamında 'vur emri'nin adresi olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nı göstermiş, bunun üzerine askeri soruşturma açılmıştı. Mecliste kurulan komisyonda da bir sorumlu dahi bulunmamıştı. Ancak TSK da sorumluluğu üzerine almadı!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon