Terim'in geliri aylık 800 bin lira!

Ulusal Takım'ın başına üçüncü kez getirilen Fatih Terim, TFF ile 7 yıllık anlaşma imzaladı. Terim bu anlaşmadan 25 milyon Avro'ya yakın bir gelir elde edecek.

Terim'in geliri aylık 800 bin lira!
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 17.11.2013 - 12:59

Galatasaray'dan ayrılışı uzun süre konuşulan Fatih Terim, TFF ile yıllık 3.5 milyon Avro'dan sözleşme imzaladı. Hürriyet'ten Ceyhun Kuburklu'nun haberine göre 7 yıl için TFF'den 24,5 milyon Avro kazanacak olan Fatih Terim'in aylık kazancı 800 bin lirayı bulacak. Milli Takım'ın başına üçüncü kez geçen Terim, 1996 yılından bu yana çalıştırdığı tüm takımlarda ücretini arttırmayı başardı. Terim, son imzaladığı sözleşme ile rekor gelire ulaşmayı başardı.

Galatasaray'ı toplamda 8 sezon çalıştıran Terim'in bugüne kadar sarı-kırmızılı kulüpten 15 milyon dolara yakın bir para kazandığı belirtiliyor. Terim, imzaladığı sözleşme gereği Avrupa maçlar ve Süper Lig'de elde edilen başarılara göre ekstra gelir de elde ediyordu.

MECLİS'İN GÜNDEMİNE OTURMUŞTU

Otoriteler tarafından Türkiye'nin en iyi teknik adamı olarak gösterilen Terim'in geliri 2007 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine de gelmişti. O dönem DTP'den milletvekili olan Sırrı Sakık, 2008 yılı bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, teknik direktör Fatih Terim'in ne kadar maaş aldığını araştırdıklarını, bir yetkilinin kendilerine, Terim ile 130 bin TL için anlaştıklarını söylediğini aktarmıştı. "Helali hoş olsun ama gelir düzeyinin bu kadar düşük olduğu bir ülkede bu para çok değil mi?" diye soran Sakık'a Meclis sıralarından "Büyük adam" yanıtı gelmiş, Sakık, "O büyük adam da bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı küçük adam mı? Onların bir yılda aldığı maaş Fatih Terim'in aldığı bir aylık maaşa denk geliyor" yanıtını vermişti.