"Soruları Başbakan'ın gözüne sokmak gerekir"

Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavlarındaki din bilgisi soruları tepki topladı.

Abone Ol google-news
Yayınlanma: 28.11.2013 - 10:01

8. Sınıf öğrencilerinin katıldığı ve ilk kez yapılan Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları (OGS) bugün saat 09.00'da başladı, 12.00'de sona erdi. Öğrencilere, Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden 20'şer soru soruldu. Sınav için öğrencilere 120 dakika verildi.

İŞTE DİN BİLGİSİ SINAVINDAKİ O SORULAR - FOTO GALERİ

Din bilgisi soruları büyük tepki çekti. Çok sayıda veli, bu soruları biz bile bilemeyiz derken, öğrenciler, cevap seçeneklerinin birbirine yakın olması nedeniyle çok kolay yanlış yapılacağını söyledi.

BİR İNANCI EMPOZE EDİYORLAR

Din bilgisi sorularının ne ahlakla ne dinlerle ilgili olmadığını vurgulayan Alevi Bektaşi Kültür Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Aslan, "Sadece sünni inancını çocuklara empoze etmekten başka bir şey değil" dedi.

En son Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'ne giden davada Türkiye Cumhuriyeti'nin 'Biz sünniliği anlatmıyoruz biz tüm dinleri anlatıyoruz' diye savunma yaptığını belirten Aslan, "Şimdi bu soruları Başbakan'ın gözüne sokmak gerekir. Bir inancı empoze ediyorlar" diye konuştu.

EN ÇOK TEPKİ ÇEKEN SORULAR

Aslan, özellikle bazı soruların Sunniliği pekiştirmek için özellikle sorulduğuna, örnek olarak aşağıdaki soruları verdi:

20.Aşağıdaki farz ibadetlerinden hangisi belirli bir zaman diliminde yapılması zorunlu değildir?

A)Namaz B)Oruç C)Zekat D)Hac

7.Aşağıdaki ibadetlerden hangisi paylaşma ve yardımlaşmayı öne çıkaran ibadettir?

A)Namaz kılmak B)Oruç tutmak C)Zekat vermek  D)Hacca gitmek

 

BEKLEDİĞİMİZ SORULAR GELDİ

Bilfen Çamlıca Ortaokulu öğrencisi İrem Karacaakman, sınavı şöyle değerlendirdi:

"Biz sınava düzenli olarak hazırlandık. Hazırlandığımız için de zorlanmadık. Sadece din soruları beni biraz oyaladı Çünkü yoruma dayalı çok fazla soru vardı. Matematik ve Türkçe iyi geçti. Matematikte sadece fraktal sorusunda takıldım. Türkçe beklediğimiz gibiydi. Biz yoğun tempoda hazırlanmıştık ve tam da beklediğimiz gibi sorular geldi.

CUMA GÜNÜ DE SINAV VAR

29 Kasım Cuma günü yapılacak sınavda ise öğrenciler Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve  Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerinden sorulacak 60 soruya 120 dakika süre verilecek.

 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler