'Sessiz çığlık' ikinci kez ABD'de

ABD'deki Türkler, Beyaz Saray önünde büyük bir pankart açarak gazetecilere, bilim adamlarına, askerlere ve yazarlara özgürlük istedi. Ellerinde bulunan Türk Bayraklarıyla bu durumun sorumlusu olarak AKP’yi sorumlu tutan yurttaşlar,“Hemen özgürlük” ve “Ne zulüm ne merhamet adelet istiyoruz” mesajı verdi.

Yayınlanma: 12.01.2014 - 21:51
Abone Ol google-news

Siyasi tutsakların özgür bırakılmasını isteyen Amerika’daki Türk yurttaşlar, Beyaz Saray önünde “Sessiz çığlık”eylemi yaptı. Eyleme, üzerinde Başbakan Tayyip Erdoğan'a tepki gösterillen pankartlar taşıyan yurttaşlar,“Tüm siyasi tutsaklara özgürlük” mesajı verdi. Eyleme katılanlar ellerinde Atatürk resmi taşırken, yargılamaların sahte delillerle yapıldığı vurgusu yaptı.

Amerika’da yaşayan Türk yurttaşlar, Beyaz Saray önünde ikinci kez "Sessiz çığlğk" eylemi yaptı. Beyaz Saray önünde toplanan Türkler, AKP hükümetini ve uzun tutukluluk sürelerini protesto etti. Yurttaşlar, siyasi nedenlerle hapse atılmış gazeteci, TSK mensubu ve bilim adamlarına özgürlük istedi. Yaklaşık 50 kişi Beyaz Saray önüne ellerindeki pankart ve dövizlerle geldi. Yurttaşların eylemine CHP’nin Amerika temsilcileri de destek verdi. 

Siyasi nedenlerle tutuklanmış olanlara özgürlük isteyen yurttaşlar, sahte delillere dayalı tutuklamaların kabul edilemez olduğunu belirtti. Yurttaşlar, Beyaz Saray önünde büyük bir pankart açarak Türkiye’yi dünyanın en büyük hapishanesi olduğunu dile getirdi.  Ellerinde bulunan Türk Bayraklarıyla bu durumun sorumlusu olarak AKP’yi sorumlu tutan yurttaşlar,“Hemen özgürlük” ve “Ne zulüm ne merhamet adelet istiyoruz” mesajı verdi. Eyleme gazeteci Yılmaz Polat da destek verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler