Polis, öğrenciyi ailesine ihbar edecek mi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt bulamayan üniversite öğrencilerinin kaldığı evler ve apartlar konusunda başlattığı tartışma, komşuların ihbarı halinde polisin bu evlere müdahale edip edemeyeceğine noktasına kadar ulaştı. Hatta polislerin, komşu ihbarları çerçevesinde öğrencilerin ailelerine ulaşıp yaşananları ailelerle paylaşabileceği iddiası bile ortaya atıldı.

Polis, öğrenciyi ailesine ihbar edecek mi?
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 08.11.2013 - 10:35

Bu konuda son noktayı, AKP Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli koydu. Canikli'ye göre, mevcut mevzuat çerçevesinde polisin ihbarlar çerçevesinde aileleri arayıp bilgi vermesi "Mümkün değil". Hürriyet'in haberine göre Canikli,  mevcut mevzuat çerçevesinde polisin hiç böyle bir adım atması mümkün olabilir mi" diyerek yanıtladı.  Canikli, şöyle konuştu; "Polisin ailelere ihbarda bulunması hukuk çerçevesinde mümkün değil. Mevzuat çerçevesinde polis hiç böyle bir adım atabilir mi? Orası özel mülk. Çocuklar da 18 yaş üstüyse polisin ailelere orada ne olduğunu aktarması mümkün değil."

"AİLELER 'VEBAL SİZDE' DİYOR"

Ancak okumak için evlerinden ayrı olan öğrencilerin ailelerinin de Başbakan Erdoğan'a ulaşarak, çocuklarının ne şartlarda yaşadıkları konusunda bilgi sahibi olamamaktan yakındıklarını vurgulayan Canikli, "Diğer tarafta da Başbakan'a, bizlere ulaşan veliler var; 'Biz çocuğumuzdan haber alamıyoruz. Ne yapıyor, ne ediyor bilmiyoruz. Bu çocukların vebali sizin üzerinizde' diyen veliler var. Bunun üzerinde kafa yormak lazım" dedi.  Canikli, AKP'nin bu konuda yasal düzenleme konusunda bir çalışması olup olmadığı sorusunu ise, "Biz de aramızda tartışıyoruz 'Hukuk içinde ne yapılabilir' diye. Beyin jimnastiği yapıyoruz.  Ama henüz ortada somut bir şey yok" diyerek yanıtladı.

 

                                                                                                                        


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon