Organ bağışı için yürüdüler

Erzurum'da organ bağışına dikkat çekmek amacıyla organ nakli yapılan hastalarla yürüyüş düzenlendi

Yayınlanma: 06.11.2013 - 15:11
Abone Ol google-news

Erzurum'da organ bağışına dikkat çekmek amacıyla organ nakli yapılan hastalarla yürüyüş düzenlendi.

Organ Bağışı Haftası kapsamında Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı ile Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi öğrencilerin katılımıyla yürüyüş düzenledi.

Havuzbaşı'nda toplanan öğretim üyeleri, öğrenciler ve organ nakli yapılan hastalar, ellerindeki dövizlerle sloganlar atarak Yakutiye Kent Meydanı'na kadar yürüdü.

Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nadiye Özer, burada yaptığı açıklamada, halkın organ bağışında daha duyarlı olmasını sağlamak amacıyla yürüyüş düzenlediklerini söyledi.

Organ Bağışı Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Özer, şöyle devam etti:

"Üniversite kampüsünde, Erzurum AVM'de ve şehrin farklı yerlerinde çeşitli etkinlikler düzenleyerek halkımızı bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. 'Bir can için el ele', 'Haydi Atatürk Üniversitesi organ bağışı için el ele', 'Bir organın bağışı dindirir bin gözyaşı', 'Haydi Erzurum organ bağışı için el ele' sloganlarıyla yapacağımız etkinliklerde stantlar açacağız. Organ bağışının hayat kurtardığını unutmamamız gerekiyor. Hiçbir zaman organ bağış kartı tek başına yeterli değil. Ailelerin de rızasının olmasının gerektiği unutulmamalı. Bu nedenle aileler organ bağışında daha duyarlı olmalı."

Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bülent Aydınlı ise organ naklinin dinen sakıncası olmadığını ve ailelerin hayat kurtarmak için organ bağışında tereddüt etmemeleri gerektiğini vurguladı.

Organ nakli yapılan insanların hayata yeniden tutunduğunu anımsatan Aydınlı, "İnsanın yeniden hayat tutunmasını sağlamak, sağlığına kavuşmasına vesile olmak kadar güzel bir duygu olamaz. Ne yazık Erzurum organ bağışında ülkemizde en son sıralarda. Bunu artırmak için halkın bilinçlenmesi gerekiyor. Bunun için duyarlı vatandaşlarımızı yapılan etkinliklere katılmaya davet ediyorum" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler