Müzeyyen Senar, Tatyos Efendi'yle uğurlandı
Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Türk sanat müziği sanatçısı Müzeyyen Senar, son yolculuğuna vasiyeti üzerine Tatyos Efendi'nin "Ehl-i aşkın" isimli şarkısıyla uğurlandı.
97 yaşında vefat eden Türk müziğinin usta sanatçısı Müzeyyen Senar için Bebek Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Müzeyyen Senar'ı son yolculuğuna uğurlayan sanatçı dostları ve yakınları Bebek Camisi'nin avlusunu doldurdu. 97 yaşında hayata gözlerini yuman ünlü sanatçı Müzeyyen Senar için Bebek Camii’nde cenaze namazı kılındı.
Tarkan'dan Müzeyyen Senar'a veda - FOTO GALERİ
Cenaze törenine, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, eski Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Sezen Aksu, Bülent Ersoy, Erol Evgin, Tarkan, Erol Büyükburç, Mustafa Sağyaşar, Sibel Can, Mustafa Keser, Yılmaz Morgül, Oya Aydoğan, Göksel Arsoy, Safiye Soyman, Muazzez Abacı ve Mustafa Ceceli'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı katıldı.
Müzeyyen Senar son yolculuğuna böyle uğurlandı - VİDEO
Güçlükle ayakta durduğu gözlenen Muazzez Abacı, Senar'ın fotoğrafını öptü ardından gözyaşlarına boğuldu. Cenazeye katılanlar arasında ünlü sanatçı Tarkan da vardı. Yıllar önce Müzeyyen Senar ve Tarkan birlikte “Benzemez kimse sana” isimli eseri seslendirmişti. Muazzez Abacı ise, "Çok büyük önerilerini gördüm, çok sırtımı sıvazladı.İlk çıktığım yıllarda desteklerini gördüm. Ben Müzeyyen Hanım’a aşıktım. Taklit çabasına girmedim. Ona çok büyük hayrandım." dedi.
Bebek Parkı'na Beşiktaş Belediyesi tarafından Müzeyyen Senar'ın fotoğrafı ve "Güle Güle Cumhuriyetin Divası" yazısı bulunan büyük boy poster asıldığı görüldü.
Türk sanat müziğinin genç sanatçısı Onur Akay posteri görünce, Ortaköylü olarak çok duygulandığını söyledi.
Törene, Türk Silahlı Kuvvetleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi ve kuruluş çelenk gönderdi.
Cenaze namazının ardından tabut omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu. Senar'ın cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Müzeyyen Senar’la “Benzemez Kimse Sana” şarkısında birlikte düet yapan sanatçı Tarkan, “Başımız sağ olsun. Gerçekten Müzeyyen Senar gibi birisi bir daha gelmeyecek bu ülkeye. Çok anımız var” dedi.
97 yaşındaki Senar’ın müzik hayatı Türk sanat müziğinin de kısa bir tarihi gibiydi. Senar, OT Dergi’nin paylaştığı kendi ifadeleriyle müzik hayatını şöyle anlatmıştı: “Ben kekemeydim çocukken. Mektepte okuyamıyordum ama müsamerelerde bülbül gibi şakıyordum. Saçımda iki kurdele, titreyen bir kız çocuğuydum. O tarihten bu tarihe şarkıdır işim.”
OT Dergi’nin paylaştığı, Senar’ın kendi dilinden hayatı şöyle:
Tatyos Efendi (1858 - 1913)
Asıl adı Tateos Enkserciyan olan Tatyos Efendi, 1858 yılında İstanbul'da doğdu. Ermeni asıllı Osmanlı bestecilerin en büyüklerinden biri olan babası, Kilise Mugannisiydi. Tatyos Efendi müziğe dayısından kanun öğrenerek başladı. Daha sonra Sebuhtan Keman Civan ve Askit ağalardan da sözlü ve sözsüz yapıtlar öğrendi. Yaşamını çeşitli gazinolarda keman yada kanun çalarak kazandı. Çok verimli bir melodi yaratıcısı olan Tatyos Efendi daha çok şarkı bestelemiştir.
En Çok Okunan Haberler
- 9 sayfalık not bırakmışlar
- İki ünlü markanın balları sahte çıktı!
- 'Üs bölgesi' kamera görüntüleri ortaya çıktı
- Atatürk 'sticker'ına basan kişiyi uçarak dövdü
- İzmir’de 13 yaşındaki çocuk AIDS nedeniyle öldü
- 'Sessiz katil' konusunda önemli uyarılar
- Mansur Yavaş'tan ilk açıklama!
- Yazarımız Meydan'dan, Acemoğlu'na 'Atatürk' yanıtı
- 'Alnı secdeye düşenlerin iktidarında...'
- Bahçeli'nin videosu neye işaret ediyor?