Mahruki: İşçi Partisi üyesi değilim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini telefonla arayarak İstanbul Kadıköy Belediye Başkan adaylığı teklif ettiğini belirten Arama Kurtarma Derneği'nin (AKUT) kurucusu ve dağcı Nasuh Mahruki, "İşçi Partisi üyesi olduğum için parti meclisi, adaylığımı kabul etmedi. İşçi Partili olsam ne fark eder, herkesin bir geçmişi var" dedi.

Mahruki: İşçi Partisi üyesi değilim
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 18.02.2014 - 16:14

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği'nin (POYD) şubat ayı toplantısına, Everest'in zirvesine tırmanan ilk Türk dağcı ve AKUT'un kurucusu Nasuh Mahruki konuk oldu. Antalya'nın Serik İlçesi Belek Turizm Bölgesi'ndeki Calista Luxury Resort Otel'de düzenlenen toplantıda, Nasuh Mahruki, 'Kendi Everest'inize Tırmanın' başlıklı konuşmasında, deneyimlerini anlattı. Toplantıya, POYD Yönetin Kurulu Başkanı Ali Kızıldağ, Antalya bölgesindeki otel genel müdürleri ve yöneticileri ile turizmciler katıldı.

Konuşmasında, liderlik, takım çalışması, kendini tanıma, hedef odaklılık, kararlılık, disiplin ve risk yönetimi gibi konularda deneyimlerinden örnekler veren Nasuh Mahruki, turizmcilere kendi yaşamlarının öncüsü olmayı önerdi.

"Kendi yaşamının öncüsü olmak demek, kendi yaşamının lideri olmak demektir" diyen Mahruki, "Bugünün sonuçlarının yarının sebepleri olduğunun farkında olmak demektir. Yarının sebeplerinin de bir sonraki günün sonuçlarına dönüşeceğini bilmektir" dedi.

POYD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kızıldağ da 2014 yılına hazırlanan turizm sektörünün fuar katılımları ve atölyelerle hem ürünlerini tanıttığını, hem de dünyadaki yeni gelişmeleri ve trendleri takip ettiğini kaydetti. Toplantının ardından Nasuh Mahruki, 'Kendi Everest'inize Tırmanın' adlı kitabını imzaladı. POYD Başkanı Kızıldağ, Mahruki'ye katılımından dolayı teşekkür plaketi verdi.

"İşçi Partisi üyesi değilim"

Mahruki, CHP'den aday olması için Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın kendisini telefonla aradığında "Hayır" cevabını verdiğini, ikinci aramalarında ise görevi kabul etmesini, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun istediğinin kendisine söylendiğini anlattı.

Mahruki, şunları kaydetti:

"Oturup düşündüm. Hakikaten benim için zor bir süreç. Hayatımı değiştirmem lazım. En sonunda 'Sorumluluktan kaçacak bir insan değilim. Ben bir görev insanıyım. Bunu bir görev olarak kabul ediyorum ve yapacağım' dedim. Ama ondan sonra parti meclisinde konuşulurken birileri 'İşçi Partisi üyesi' demiş. Bir kere İşçi Partisi üyesi değilim. Olsam bile ne fark eder ki! Burada başka bir şey konuşuyoruz. Burada Nasuh Mahruki olarak davet ediliyorum. Nasuh Mahruki'nin bugüne kadar yaptığı o kadar iş var. Bundan sonra da yapabileceği bir potansiyel var. Onun için beni çağırıyorlarken İşçi Partisi gerekçesiyle geri adım atmaları benim için çok iyi oldu. Ama CHP için de çok yanlış bir fotoğraf oldu. Herkesin bir geçmişi var haliyle. O geçmişi reddedecek halimiz yok. Ama İşçi Partili değilim. Hiçbir partili değilim."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler