İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'ndan dev konser

İDSO, yarın piyanist İdil Biret ile Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nde konser verecek.Academy of St Martin in the Fields, 8 Ocak'ta İş Sanat'a konuk olacak.Caz vokalisti Caroline Henderson, 8 Ocak'ta Akbank Sanat'ta sahne alacak."Di'li Geniş Zaman ve Tanık" sergisi, 4 Ocak'ta İFSAK'ta açılacak

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'ndan dev konser
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 02.01.2014 - 12:00

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), yarın Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nde konser verecek.

Şef Stefano Mazzoleni'nin yöneteceği orkestraya piyanoda İdil Biret eşlik edecek.

Konserde, Rahmaninov'un "3 No'lu Piyano Konçertosu", Kodaly'nin "Galanta Dansları" ile Stravinsky'nin "Ateş Kuşu Süiti" isimli eserleri seslendirilecek.

Dünyanın en ünlü oda orkestralarından Academy of St Martin in the Fields, 8 Ocak'ta İş Sanat'a konuk olacak.

İş Sanat Kültür Merkezi'nde, Bach ve Beethoven'in eserlerini seslendirecek topluluğu Joshua Bell yönetecek.

"Kemanın şairi" ve "klasik müziğin süper starı" unvanlarına layık görülen Bell, konserin solistliğini de üstelenecek.

Caz vokalisti Caroline Henderson, 8 Ocak'ta Akbank Sanat'ta sahne alacak.

Kurt Weill bestelerini yorumladığı son albümü "Lonely House"un dünya turnesi kapsamında İstanbul'da konser verecek Henderson'a, piyanoda Nikolaj Hess, basta Daniel Franck ve davulda Jakob Hoeyer eşlik edecek.

Maria Bramsen ile kurduğu Ray Dee Oh grubuyla 1989'da Danimarka'da çıkış yakalayan ve 1995'te ilk solo albümü "Cinamataztic"i yayımlayan Henderson, 2013'te 11'inci ve son albümü "Lonely House"u müzikseverlerin beğenisine sundu.

Henderson, 2002'den bu yana UNICEF İyi Niyet Elçisi olarak görev alıyor. Müziğin yanı sıra oyunculuğu ile de tanınan Henderson, Malaga Film Festivali'nde üç ödül kazanan İspanyol filmi "Tuya Siempre", Jacob Shokking'in yönettiği "Dead, Dead, Very Dead"te rol aldı. Sanatçı, geçen yıl, kendi tiyatro ve konser şovu olan "Jazz, Love & Henderson"u sahneledi.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), 9 Ocak'ta Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda "Yeni Yıl" konseri verecek.

Şef Sascha Goetzel yönetimindeki orkestra, soprano Çiğdem Soyarslan eşliğinde ünlü bestecilerin eserlerini yorumlayacak.

 Devlet ve şehir tiyatroları

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda, yarın 4 ve 5 Ocak'ta Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde "Kızılırmak", Cevahir Salon 1'de "Sinan Süleymaniye'de", Cevahir Salon 2'de "Kurban", Küçük Sahne'de "Kontrbas", Küçükçekmece Cennet Kültür Sanat Merkezi'nde "Son Tango", Üsküdar Stüdyo Sahne'de "Michelangelo" ile 4 ve 8 Ocak'ta Üsküdar Tekel Sahnesi'nde "Hamlet" adlı oyunlar sahnelenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda ise yarın, 4 ve 5 Ocak'ta Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Vişne Bahçesi", Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım", Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde "Vakti Geldi", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde "Yolcu", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde "Shakespeare", Ümraniye Sahnesi'nde "Kösem Sultan", Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde "Sirke Tadında Böğürtlen Reçeli" isimli oyunlar izlenebilecek.

Profilo Kültür Merkezi Büyük Salon'da 4 Ocak'ta "Leyla'nın Evi" ile 5 Ocak'ta "Müziksiz Evin Konukları", Yunus Emre Kültür Merkezi Büyük Salon'da 6 Ocak'ta "Huysuz", Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi'nde 7 Ocak'ta "Küçük Prens", Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde 7 Ocak'ta "Kim Korkar Hain Kurttan", Kenter Tiyatrosu'nda 8 Ocak'ta "İhtiyar Balıkçı ve Deniz" isimli oyunlar seyirciyle buluşacak.

 Sergi

Hatice Ezgi Özçelik'in "Di'li Geniş Zaman ve Tanık" adlı fotoğraf sergisi, 4 Ocak'ta İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği'nde (İFSAK) açılacak.

Özçelik'in 1990'lı yıllarda Amerika'da yaptığı çalışmalarını kapsayan sergide, cam negatifler ile asetat ve polyester temelli siyah-beyaz, renkli negatif ve diaların çeşitli boyutlarda pozitif baskıları görülebilecek.

Sergide ayrıca, son yılların teknolojisiyle çekilen ve dönüştürülerek yeni bir yoruma kavuşturulan "Dijital Dönem"e ait imgeler de yer alacak.

Sergi, 7 Şubat'a kadar İFSAK Nx Club Sergi Salonu'nda gezilebilecek.

Cemile Kaptan'ın, "Dehliz" isimli video yerleştirme sergisi, Tophane-i Amire Kültür Merkezi Sarnıç Galeri'de yarından itibaren ziyaret edilebilecek.

Kaptan, kişisel hikayelerden ve tecrübelerinden yola çıkarak oluşturduğu sergisinde, "46 Dakika", "11 Sene" ve "13 Saniye" isimlerini taşıyan üç yol hikayesine yer veriyor.

Sergi, 23 Ocak'a kadar görülebilecek.

 Çocuklar için

Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi'nde 4 Ocak'ta sahnelenecek "Küçük Prens ve Çiçek"te, gezegeninde tek başına yaşayan Küçük Prens ile hiçbir gezegende bulunmayan eşsiz güzellikteki çiçeğinin hikayesi anlatılıyor.

Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Sahnesi'nde yarın "Kedi ile Palyaço" isimli çocuk oyunu sahnelenecek. Oyunda, terk edilmiş bir kedi ile palyaçonun birbirlerini ararken başlarından geçen olaylar anlatılıyor.

TİM Fettah Aytaç Salonu'nda 5 Ocak'ta 2 perdelik müzikal oyun "Balerin Prensesler" çocuklarla buluşacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler