İnce: 'Eğitim siyasetin kavga alanı değildir'

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Eğitim siyasetin kavga alanı değildir. Eğitimdeki sorunları, bilim insanları ve eğitim verenler tartışmalı" dedi.

İnce: 'Eğitim siyasetin kavga alanı değildir'
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 16.11.2013 - 17:02

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP Eskişehir İl Başkanlığı'na gerçekleştirdiği ziyarette, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, CHP Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer, İl Başkanı Nihat Çuhadar da hazır bulundu. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, eğitimde 4+4+4 ve okullarda kıyafet serbestliği uygulamasını eleştirdi.

Eğitimin milletin geleceğini yakından ilgilendiren bir konu olduğunu söyleyen İnce, dershanelerin özel okula dönüştürülmesinin kolaylaştırılması çalışmasına ilişkin şunları kaydetti: "Okullar ve bölgeler arasında nitelik farkı var. Bir okuldaki eğitim diğerine benzemiyor. Millet en iyisini arıyor ve bütün bunların sonunda bir de yarışma sınavı var. Bütün bunlar varsa senin 'kapattım' demenle olmaz. Kapatırsan merdiven altına iner, kaçak olur, özel derse eve giderler. Dershaneleri savunur durumda olmayayım ama gerçekleri söylüyorum. Bugün dershanelerde yoksul ama zeki çocuklar var, bunlar sınava giriyor, başarılı oluyor ve hiç bir ücret ödemeden okuyor."

 

'Özel okullar dershanelerin karşılığı olmaz'

İnce, eğitimdeki sorunların bilim insanları tarafından konuşulması gerektiğini savunarak, şöyle konuştu: "Eğitim siyasetin kavga alanı değildir. Eğitimdeki sorunları, bilim insanları ve eğitim verenler tartışmalı. Eğitimin sorunu belli, yeteneksiz insanlar yönetiyor, en baştan okuldaki müdür yardımcısına kadar. Ayrıca eğitim çok politize olmuş durumda. Özel okullar dershanelerin karşılığı olmaz. Özel okula giden de dershaneye gidiyor. Eğitim sistemini dershaneler mi bozdu yoksa eğitim sistemi bozuldu da dershaneler mi ortaya çıktı. Önce bu soruyu doğru tespit etmemiz lazım."

 

Ali İsmail Korkmaz davasının Kayseri'ye alınması

Bir gazetecinin, Ali İsmail Korkmaz davasının Kayseri'ye alınmasına ilişkin sorusuna İnce, "Davayı nereye kaçırırlarsa kaçırsınlar, Kayseri'ye değil istedikleri herhangi bir vilayete alsınlar hiç fark etmez, bir gün hesap verecekler. Güvenlik güçlerini de uyarıyorum, kanunsuz emirleri uygulamayın. Hesabını siz verirsiniz, kimse size sahip çıkmaz" yanıtını verdi.

CHP olarak hataların giderilmesi konusunda da uyarılar da bulunan İnce, "Milletin hoşuna gitmeyen yaptığımız şeyler varsa düzeltmeliyiz. Milletin 90 yıllık birikimini savuranlardan, milletin değerleriyle inatlaşanlardan, Atatürk'ü bu topraklardan silmek isteyenlerden hesap sormalıyız, çok çalışmalıyız" diye konuştu.

Daha sonra İnce'nin, partilerle birlikte gerçekleştirdiği toplantı basına kapalı olarak devam etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler