Erdoğan: CHP'liler sanal, ithal adaydan rahatsızlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "CHP'li kardeşlerim çatı aday diye sunulan sanal, ithal adaydan rahatsızlar" diye konuştu.

Erdoğan: CHP'liler sanal, ithal adaydan rahatsızlar
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 16.07.2014 - 19:44

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde, yeni Türkiye mücadelesini verdiklerini belirterek, "Karşımızda bir blok halinde eski Türkiye'yi savunanlar, eski Türkiye'yi isteyenler var. 10 Ağustos'ta eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında bir tercih yapacaksınız. İnanıyorum ki, yeni Türkiye diyenler, Erdoğan diyecek; eski Türkiye diyenler diğerleri diyecek" ifadelerini kullandı.

 

'SEN KALK BAKALIM DA ŞU İSRAİL'İ, ESAD'I BİR KINA'

10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yeni bir "şer ittifakı" kurulduğunu öne süren Erdoğan, şöyle konuştu: "Milletim bu şer ittifakına bir kez daha gereken cevabı verecek; çünkü CHP'ye oy vermiş kardeşlerim bu ittifaktan rahatsız, CHP'nin Pensilvanya ile ittifakından rahatsızlar. CHP'li kardeşlerim çatı aday diye sunulan sanal, ithal adaydan rahatsızlar. CHP'nin genel müdürü 'Tıpış tıpış gidip bu adaya oy vereceksiniz' diyor. Böyle bir genel müdür olur mu? Diyor ki; hani Gazze'ye gidecektin şu tarihte, bu tarihte. Biz bir defa kesin bir şeyi bir Başbakan olarak söylediğimizde gideriz ama sen kalk bakalım da şu İsrail'i, Esad'ı bir kına. Kınasana, hadi görelim bakalım. Dersim'i kınasana, Dersim'in arkasında CHP var. Hani sen Dersimliydin, niye ağzını açmıyorsun? Yapamaz; çünkü bu uzaktan kumandalı. İnanıyorum ki, CHP'li kardeşlerim de 10 Ağustos'ta bize destek verecek. MHP tabanındaki rahatsızlık daha da büyük. MHP tabanı edilgen, pasif bir hale getirildi. Onlar da bizim milli değerlere nasıl sahip olduğumuzu biliyorlar."

 

'CHP, MHP, BDP/HDP AYNI ZİHNİYETTİR'

Erdoğan, şunları ekledi: "Dün Artvin Hopa'da bir yardım kuruluşunun, İHH'nin iftar vermek için yaptıkları hazırlığa alçakça, adice saldırdılar. CHP'nin bazı milletvekilleri de bu insanlık dışı saldırıyı alçakça övdüler. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı, sağda solda din pazarlıyor ama CHP ve yandaşları iftar sofralarına saldırıyor. Düştükleri şu hale bakın. Bunlar her zaman böyle, bunlar şiddetle netice almaya çalışırlar. CHP, MHP, BDP/HDP aynı zihniyettir. Hınçlarını bir insani yardım kurumundan çıkartmaya çalışıyorlar. Hopa'da vandallar bu yardım örgütüne alçakça saldırıyor. Bakalım dini duyguları istismar eden CHP, bu alçakça saldırıya ne diyecek? Acaba CHP, bu vandallığı öven milletvekillerine ne yapacak, ne diyecek? Bakalım MHP yönetimi, bunu nasıl izah edecek? Biz Türkiye'yi bu vandallara bırakmadık ve bırakmayacağız. Hopa'da işte bu şer cephesinin maskesi düştü. Her türlü değerin istismarını yapan bu cephenin gerçek niyeti ortaya çıktı. Bunun altından kalkamayacaklar. Milletim bu saldırıya sandıkta gereken cevabı verecektir." 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler