Dostları Vedat Kosal'ı sevdiği bestelerle andı

Piyanist Vedat Kosal(1958-2001), arkadaşları piyanistler; Aydın Karlıbel, Seher Tanrıyar, Ece Demirci ve soprano Ece İdil'in önceki akşam Martı İstanbul Hotel Klasik Müzik Akşamları’nda verdikleri konserle anıldı.

Dostları Vedat Kosal'ı sevdiği bestelerle andı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 29.11.2013 - 23:23

Kosal'ın annesi Renin hanımın da katıldığı müzik akşamı organizasyonu sağlayan Dilek İçinsel'in açılış konuşmasıyla başladı. Vedat Kosal'ın çocukluk arkadaşları Mehmet Reşit Erol ile soprano Ece İdil anılarını paylaştılar. İdil, Seher Tanrıyar eşliğinde Vedat Kosal'la söylediği ilk lied olan Schumann'ın Der Nussbaum'unu, ikinci olarak da Vedat Kosal'ın eşlik sınavında birlikte yorumladıkları Schubert'in ''Auf dem Wasser zu singen'' adlı liedi söyledi.

Ece Demirci Chopin'in, Seher Tanrıyar Gershwin'in, Aydın Karlıbel Cemal Reşit Rey'in Vedat Kosal tarafından yorumlanmış eserlerini seslendirdiler. Karlıbel, sanatçının daima bis olarak çaldığı Halay'ı ve Kosal'ın kitabında bahsedilen Johann Strauss'un Sultan Abdülmecid'e yazdığı "Doğu Masalları" adlı eserini kendi transkripsyonu ile yorumladı.


Sanatçılar, Vedat Kosal'ın yayınlanmamış eselerinden oluşan 3.CD'sinin çıkması ve Vedat Kosal adına bir Ulusal Piyano Yarışması yapılması dileklerini de müzik akşamına katılanlarla paylaştılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler