Buz hokeyinde sponsor sıkıntısı

Buz Hokeyi Erkekler Süper Ligi'ndeki bazı takımların sponsor ve kaynak bulma sorunu nedeniyle maddi sıkıntı yaşadığı belirtildi.

Buz hokeyinde sponsor sıkıntısı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 18.11.2013 - 15:54

Süper Lig takımlarından Gençlik Spor Kulübü Teknik Direktörü Keith McAdams, Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu (TBHF) tarafından kulüplere ödenek verilmemesinin buz hokeyine darbe vurduğunu söyledi. Kulüplerin ayakta durabilmesi için maddi desteğin şart olduğunu belirten McAdams, şunları kaydetti: "Federasyon artık kulüplere ödenek sağlamıyor. Bu nedenle kulüpler kendi çabalarıyla ayakta durma mücadelesi veriyor fakat başta kendi kulübümüz olmak üzere kulüpler ekonomik sıkıntı yaşıyor. Şu anda sporcularımızın sorunlar nedeniyle morali bozuluyor. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle malzeme ihtiyacını bile karşılayamıyoruz. Sorunların aşılmasında sponsor desteği şart. Erzurumlu iş adamlarına da büyük görev düşüyor. Bu takım 3 şampiyonluk kazandı fakat şu anda bulunduğumuz durum çok kötü ve çocuklarımız desteği hak ediyor. Bu çocukların buz hokeyinden koparılması Erzurum'da buz hokeyinin bitmesi demektir. Federasyon destekleri tekrar sağlamazsa salonlar boşalır ve bu tesisler atıl kalır."

McAdams, sporcuların üzerindeki eski kıyafetleri göstererek, Türkiye'nin en iyi sporcularının kulüplerinde ter döktüğünü fakat ekonomik sorunlar nedeniyle performanslarını sahaya yansıtamadıklarını ifade etti.