Başbakan Erdoğan Almanya'ya gidiyor

Başbakan Erdoğan, Almanya Federal Şansölyesi Angela Merkel’in davetlisi olarak 2 günlük resmi ziyaret için Almanya’ya gidiyor.

Başbakan Erdoğan Almanya'ya gidiyor
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 03.02.2014 - 11:19

Erdoğan, Almanya’da kritik görüşmeler yapacak. Almanya’da bulunan Türk toplumu temsilcileri ile bir araya gelecek olan Başbakan Erdoğan, gurbetçilerin sorunlarını dinleyecek. Merkel ile görüşecek olan Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’nin AB müzakereleri çerçevesinde yeni fasılların açılması konusunda destek isteyecek.

“TÜRK TEMSİLCİLERLE BİRARAYA GELECEK”

Bugün saat 15.00’da İstanbul’dan Almanya’ya hareket edecek olan Başbakan Erdoğan, Berlin’e ayak basar basmaz temaslarına başlayacak. Yoğun bir programı bulunan Başbakan Erdoğan, akşam saatlerinde Türk toplumu temsilcileri ile bir araya gelecek. Almanya’da yaşayan Türklerin sorunlarını dinleyecek olan Başbakan Erdoğan, yaşanan sıkıntıların çözüme kavuşturulması konusunda Merkel’le görüş alışverişinde bulunacak.

“MERKEL İLE KRİTİK GÖRÜŞME”

4 Şubat Salı günü Alman mevkidaşı Merkel ile Berlin’de bir araya gelecek olan Başbakan Erdoğan, ikili ilişkilerin tüm veçheleriyle ele alınması, Türkiye’nin AB’ye üyelik süreci, bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunması bekleniyor. Başbakan Erdoğan ayrıca Merkel’den Türkiye’nin AB müzakereleri çerçevesinde yeni fasılların açılması konusunda destek isteyecek.

“17 ARALIK OPERASYONU”

Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’nin imajını zedeleyen 17 Aralık’taki operasyon ile ilgili yaşanan siyasi gelişmelere ilişkin konuları da mevkidaşı Merkel’le paylaşması bekleniyor.

“VİZE VE GURBETÇİLERİN SORUNLARI”

Başbakan Erdoğan’ın mevkidaşı Merkel ile yapacağı görüşmelerde vize ve gurbetçilerin yaşadığı sıkıntılarda masada olacak. Başbakan Erdoğan’ın Türk toplum temsilcileri ile yapacağı görüşmenin ardından Merkel’e bu sıkıntıları ileteceği ve vize konusunda esneklik sağlanması yönünde destek isteyecek. Türk vatandaşların Alman vatandaşlığına geçmesi konusunda yaşanan sıkıntılarında masada yer alacak.

“İKİLİ GÖRÜŞMELER”

Başbakan Erdoğan, Almanya Federal Şansölyesi Merkel ile yapacağı görüşmenin ardından Federal Şansölye Yardımcısı, Ekonomik ve Enerji Bakanı, AFC Koalisyon Hükümeti’nin ortağı Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel’i ve Federal Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’i kabul edecek.

KONUŞMA YAPACAK

Başbakan Erdoğan iki günlük resmi ziyaretleri çerçevesinde Almanya’nın önde gelen düşünce kuruşlarından Alman Dış Politika Cemiyeti’nde (DGAP) bir konuşma yapacak. Başbakan Erdoğan ayrıca Berlin’de Avrupalı Türk Demokratlar Birliği tarafından düzenlenecek etkinlik kapsamında Almanya’daki vatandaşlarla bir araya gelecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler