'Ağar, uyuşturucu trafiği için yardım istedi'

Ömer Topal'ın öldürülmesi ve faili meçhul cinayetler davalarında, Mehmet Ağar'ın cinayeti azmettirdiği ve uyuşturucu trafiği için yardım istediği iddiası ortaya atıldı.

'Ağar, uyuşturucu trafiği için yardım istedi'
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 05.01.2014 - 10:49

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 1996 yılında öldürülen kumarhaneler kralı Ömer Lütfü Topal cinayetine ilişkin “yeniden yargılanma” talebinde bulunduğu ortaya çıktı. Savcılık, aralarında özel harekatçı polislerin de bulunduğu şüphelilerin yeniden yargılanmasını isterken, Mehmet Ağar, Korkut Eken ve İbrahim Şahin’in Topal cinayetine ilişkin bilgisi olduğu, eyleme katılanlara yardım ettikleri ve azmettirdikleri iddiasında bulundu.

Ankara Savcılığı’nca hazırlanan ikinci iddianamede savcı, Topal cinayeti için yeniden yargılanma talebinde bulundu. İddianamede, Topal cinayetinin şüpheliler hakkında verilen beraat kararının kesinleşmiş olması nedeniyle suçlama konusu yapılamadığı ve cezalandırma talep edilmediğine dikkat çekildi.

Şüpheliler Ağar'ın talimatıyla serbest bırakıldı

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Topal cinayeti konusunda sadece Mehmet Ağar, Korkut Eken ve İbrahim Şahin’e yönelik suçlamalarda bulunuldu. O dönemde Topal cinayeti nedeniyle Özel Harekatçı Polisler Ercan Ersoy, Ayhan Çarkın ve Oğuz Yorulmaz’ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafında gözaltına alındığı, ancak şüphelilerin Ağar’ın talimatıyla Ankara’ya getirildiği ifade edilerek iddianamede şu değerlendirmelere yer verildi:

“Soruşturma yapma görev ve yetkileri olmadığı halde teşekkül mensubu şüphelileri İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerinden teslim alarak Ankara’ya getirdikten sonra kısaca beyanlarını aldıktan sonra soruşturma yapmakla görevli ve yetkili Adli Makamları (Cumhuriyet Savcılarını) haberdar etmeden serbest bırakmaları şeklinde gelişen davranışlarının; Silahlı teşekkülün yöneticisi konumunda olan şüpheliler Mehmet Kemal Ağar, Mehmet Korkut Eken ve İbrahim Şahin’in aynı zamanda Ömer Lütfi Topal’a yöneltilen eylemden bilgi sahibi olduklarını, eyleme katılanlara yardım ettiklerini, eyleme katılan diğer failleri azmettirdiklerini göstermektedir.”

Ağar, ülkücüler uyuşturucu trafiğinde rahat etsin istemiş!

Öte yandan İstanbul'da görülmekte olan faili meçhuller davasının iddianamesinde de ilginç bir ifade daha yer aldı. Maltepe 1 Nolu L Tipi Cezaevi’nde yatmakta olan Alaettin Demirhan’ın 20 Kasım 2010’da İstanbul Başsavcılığı’na gönderdiği ihbar mektubu üzerine ifadesi alındı.

Radikal'den Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, Demirhan ifadesinde, uyuşturucu kaçakçısı Hüseyin Baybaşin'le yaptığı görüşme için; “Hüseyin Baybaşin Hollanda’da bir otel odasında gizli çekilmiş VHS kaseti izlettirdi. Burada Ağar, Baybaşin’e "Hüseyin Avrupa’da ülkücüler uyuşturucu trafiğinde rahat hareket edemiyorlar. Bu işlerden para kazanamıyorlar. Bunlara yardımcı olmanı istiyorum" dedi, Baybaşin de Abdullah Çatlı’yı kastederek "Zamanında gönderdiğin adamlar eline yüzüne bulaştırdı. Bizim haberimiz yokken yapıyorlar. Böyle şeyler olurken benim haberim olsun" şeklinde konuşmaları geçiyordu" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon